Hetkel kuulub ühingusse kuus, peamiselt toiduainetetootmise- ja jaemüügiga tegelevat, ettevõtjat: AS Värska Vesi, Lõuna Pagarid AS, Arke Lihatööstus AS, OÜ Lihapagar, Põlva Tarbijate Ühistu, OÜ Emerpen. Ühingu üks algatajatest riigikogu liige Priit Sibul on öelnud:  „Suured asjad saavad alguse väikestest otsustest: kas eelistame põlvamaist leiba-saia, sinki ja mineraalvett või hoopis harjumaa oma? Iga kulutus, mis on tehtud Põlvamaa toodet eelistades, aitab säilitada Põlvamaal ettevõtlust ja töökohti. Kuna ühingusse kuuluvad ettevõtjad on väga suured spordiklubide ja kultuurisündmuste sponsorid, toetate ühingusse kuuluvate ettevõtete tooteid tarbides Põlvamaa sporti ja kultuuri."

Selleks, et tarbijal oleks lihtsam leida põlvamaiseid tooteid, on välja töötatud tootemärk „Parim Põlvamaalt" , mis kujutab endast muhedat kobrast rohelisel taustal. Alates eelmise aasta novembrist on kõigis Põlva Tarbijate Ühistu toiduainete kauplustes MTÜ Põlvamaa Patrioodi toodete hinnasildid „Parim Põlvamaalt" tootemärgiga eristatud.  „Kohaliku kogukonna paremaks turundamiseks ja toetamiseks on üks oluline samm tehtud, nüüd tuleb sellega edasi tegeleda," lisas maavanem Ulla Preeden.

Ühinguga on oodatud liituma maakonna ettevõtjad, kes jagavad samu väärtushinnanguid: soovivad ergutada kohalike toodete ja teenuste tarbimist ning propageerivad kohalike ressursside (tooraine, tööjõud, kapital) kasutamist tootmises. Liitumise tingimuseks on eestimaine kapital ja pole oluline kas olete tootja või teenuse pakkuja. Huvi korral võtke ühendust meili teel rutt.riitsaar@polvamaa.ee.