Igatsesin tavaelu asemel midagi “suurt ja ilusat”, mis raamatutest läbi kumas.

Jooga juurde jõudsin ma kaheksandas klassis ühe kõige kaunima joogaliigi, india klassikalise templitantsu (Bharata-Natyam) kaudu. /---/

Kogu aeg kumas läbi teadmine, et kõik, mida ma teen, on nagu mäng, et kuskil on midagi, mis on päris. Leidsin selle kolmekümneaastasena, pärast neliteist aastat ekslemist, kui kohtasin oma praegust õpetajat – Ingvar Villi-dot,” on kirjeldatud Annika Nõmbergi tutvustavates portreelugudes tema teed jooga juurde.

Nüüd hakkab Annika Nõmberg juhendama joogatreeninguid ka Harku vallas, Murastes.

Kuidas Te selle paiga leidsite, millal hakkavad tunnid toimuma?

Minu õde kolib Nõmmelt Murastesse ning seda koos Silmatera Mudilasmajaga. Kui huvilisi tuleb vähe, teen treeninguid tema majas Põhjaristi puiestee 7. Suure rühma jaoks palun saali Pangapealse lasteaialt. Alustaks kohe ülejärgmisel neljapäeval, 27. jaanuaril kell 19, Põhjaristi puiestee 7.

Mitu korda nädalas treeningud toimuma hakkavad?

Rühm hakkab koos käima kord nädalas. Korraga poolteist tundi. Kuutasu on 25 eurot, ühe tunni hind 7 eurot.

Kus Te praegu õpetate ning treenite?

Mul on juba väga pikka aega tegutsev jooga ja tantsustuudio La Ronda. Õpetan Tallinnas vanalinnas, Nõmmel ja Pärnus

Mis on kriyajooga?

Iga inimene otsib elus kolme asja: stabiilset turvalist olemasolu, fikseeritud minapilti ja tarkust ehk oskust asju teha ja kontrollida ning eelkõige muidugi tahab iga viimane kui inimolend olla õnnelik. Kriyajooga (KY) on sügav õpetus inimesest ja tema võimalustest seda lõputut õnnejanu reaalselt rahuldada.

Krijahathajooga, üks osa KYst, on õpetus ideaalse, terve, nõtke ja kauni füüsilise keha saavutamisest.

Olen joogaga tegelenud 25 aastat. Praegused tunnid algajaile on eeskätt teraapilised – võtta võimalikult kiiresti ma-ha keha üldstress ja vabaneda valust – nii füüsilisest kui emotsionaalsest.

Viimastel aastatel olen erilise vaatluse alla võtnud kontorijooga. Sest pea kõikidel bürootöötajatel lähevad kehad paigast ära, hakkavad valutama ja kiiremalt vananema.

Kui palju inimesed sellest teavad? Kui suur on Eestimaa inimeste teadlikkus joogaõpetustest?

Kuna meie kultuur just ei hiilga liigrõõmsate ja rahulolevate kodanike hulga poolest, siis inimeste huvi kõrgkultuuride vastu on järjest kasvamas. Otsitakse midagi, mis päriselt aitaks. Ja KY aitab.
___________________________________________________

Annika Nõmberg

  • Haridus: Tallinna 3. keskkool, bioloogia süvaõpe.Tartu Ülikooli Bio-geo teaduskond, geneetika.
  • Õpingud: 1978 karaktertants, õp Aime Elbing. 1983 india klassikaline templitants – Bharata Natyam. 1995 flamenkoõpingud, Claudia Sevtšenko, Kaari Martini, Anna Blanca, Marianna Verdecia juures. Aastast 1997 käinud pidevalt täiendamas Madridi rahvusvahelises keskuses Amor de Dios. Aastast 2000 kõhutantsuõpingud. 1982 hatha jooga; õp Maaja Zelmin, Arvo Tavi. 1998 õpingud Ingvar Villido juures. 2004-2006 kriya jooga. 2005 kriya jooga õpetajate kursus, s.h. palverännak Himaalajatesse.