"Otsustasin kandideerida, sest olen ise pärit Mustvee kandist ka tunnen siinseid olusid," ütles Borissova. "Pean oluliseks muuta paikkonna kultuurielu huvitavaks ja kaasakiskuvaks nii nooremate kui ka vanemate põlvkondade jaoks ja pakkuda võimalusi vaba aja veetmiseks ja isetegevuseks nii eesti kui ka vene kogukonna liikmetele. Kindlasti pakub inspiratsiooni kultuuritööks Peipsiäärne ajalugu ja kultuuripärand, sest rahvakultuur on kultuurielu üks väärikamaid osasid," lisas ta.

Üheksakümnendatel aastatel juhatas Nadežda Borissova toonases Jõgeva põhikoolis ( vene keelse õppekeelega kool ) keraamikaringi ja tal on plaanis avada keraamikastuudio ka Mustvee kultuurikeskuses. "Minu juhitud slaavi kultuuriühingu "Vera, nadežda, ljubov " eestvedamisel tegutses Jõgeval ka rahvaülikool, mille liikmed avardasid silmaringi erinevate alade asjatundjate loengutel ja kohtumisõhtutel ja ekskursioonidel erinevatesse paikadesse. Meie rahvaülikoolist kirjutati nii eesti-kui ka venekeelses ajakirjanduses. Nüüd on mõttes käivitada rahvaülikool ka Mustvees ja mõistagi on sinna oodatud osalema kõik soovijad," lausus Borissova.

Nadežda Borissova sõnul on Mustvees avar ja kaasaegne kultuurimaja, mis sobiks hästi ka üleeestiliste ja rahvusvaheliste seminaride korraldamiseks.
"Mustvee on Peipsi pealinn ja just siin võiks toimuda siseveekogude temaatikat käsitleb foorum erinevate riikide osavõtul, " arvas ta. Borissova leiab, et ruumide rentimine erinevateks sündmusteks on kultuurikeskusele arvestavaks sissetulekuallikaks
Nadezda Borissova on sündinud 1954 aastal lõpetanud Mustvee II Keskkooli (tänane Mustvee Vene Gümnaasium) ja Moskva Kunstiinstituudi kunstnik disainerina. Ta kandideerinud Jõgeva linnavolikogusse ja Riigikogusse Vene Erakond Eestis nimekirjas.

Kodulinnas Jõgeval on Nadežda Borissova tegelenud ka kaubandus-ja toitlustusettevõtjana. Netisuhtlemiskeskonnas "odnoklassniki" on Nadežda Borissova motoks: "Armastage kõiki , kes joonistavad teie näole naeratuse."
Enne Nadeža Borissovat juhtis Mustvee kultuurikeskust kohusetäitjana Laidi Zalekešina , kelle eestvedamisel toimusid ka Mustvee esmamainimise 325 ja linnaõiguste saamise 75 aastapäeva pidustused.