Kõik vahetunnid kestsid 20 minutit ja selle aja pidid lapsed õues viibima, palli mängides või muul moel värskes õhus lõõgastudes. Lõunat süüakse küll ühiselt söögisaalis, kuid toiduks on kodust kaasavõetu, kooli poolt pakutakse vaid piima.

Koolimajas oli loomatopiste püsinäitus, kus lapsed näevad kodumaal elavaid loomi tegelikus suuruses. Igal aastal lavastatakse muusikal ja see esitatakse vanematele. Kogutud rahaga käivad 5.-10.klasside õpilased reisil.

Käisime matkal kõrgel mägedes mööda 8 km pikkust matkarada. Oli võimalus ka suusatada või lumesaaniga sõita. Sealsamas grilliti suupisteid ning prooviti jäält kalapüüki.

Õues oli -16 kraadi, lisaks tuul. Õnneks olid pered meid varustanud soojade riietega ning pannud kaasa ka magusaampsu. Norrakate kombe kohaselt tähistataksegi kevadpühi mägedes matkates.

Külalised viidi Lierne loodusparki ning kivitööstusse, näidati põhjapõtrade eest hoolitsemist ja tutvustati Saamide rahvuskultuuri. Kahel päeval korraldas kooli juhtkond projektis osalejatele lõunasöögi põdralihast ja erinevatest kaladest.

Reisi eelviimasel päeval mindi väikest suusatuuri sõitma, kuulati Sörli kooli õpilaste muusikalidest pärit laule ning jäeti lähedasteks saanud sõpradega hüvasti.

See sisukas vaheaeg oli võrratu kogemus tutvuda Norra kultuuri, kommete ning paljude erinevate maade lastega. Oleme ammu oma igapäevases elus tagasi, kuid kanname ikka veel oma südameis kaugelt Norramaalt kaasatoodud rõõmukildu.