Võistluste korraldamine sai alguse 1994.aastal, kui Helena sündis. Keila külje all, lennuki juures korraldas Keila Spordikool, mille direktor Irja toona oli, Keila lahtised meistrivõistlused suusatamises. Sama aasta mais toimus nende korraldusel ka esimene Keila Päeva jooks. Kuigi on korraldatud ka olulisemaid võistlusi, on kõige suurema osavõtjaskonnaga üritusteks osutunud ikka Keila võistlused - mullune Poolmaraton 196 ja talvine Keila Suusasõit 165 lõpetajaga.

 Kui arvate, et võistlusi korraldavad need, kellest endast poleks rajal asja, siis siinkohal see paika ei pea. Kõik on vähemalt Harjumaa tasandil tegijad olnud. Saavutuste lugemine võtaks loo jaoks mõeldud leheruumi ära. Ja kindlasti on suur osa Martini ja Helena saavutusi veel ees.

 Miks nad seda teevad, ei tea nad isegi. „Alguses, et ise harrastajana võistelda, kuna Keilas polnud võistlusi. Edevus ilmselt? Siis asendas korraldamisel saadud adrenaliini laks võistlusel saadava adrenaliini, saavutusvajadus, osalejate tänu? Iga hooaja lõpus tüdimus ja ebakindlus, kas järgmine aasta veel, aga siis tulevad võistlejad oma ettepanekutega, ideedega ja küsimusega, et millal järgmine ja..."

 Ja nõnda on nad ka 30.juulil Keila Lauluväljakul. Sebivad, vaikselt ja tähelepandamatul moel sekretariaadi laua taga. Lõpetajad saavad teada oma aja ja koha ning viivad koos rammestusega koju kaasa portsu rahulolu.