Et Eesti naine on tugev, tark, ilus ja maitsekas ei söanda keegi vastu vaielda. Koostöös peitub suur jõud, seepärast on ka Are valla naised koondunud naisseltsi ridadesse, et üheskoos veelgi rohkem õppida, saada mõne kogemuse võrra rikkamaks ja jagada oma olemasolevaid teadmisi teistelegi. Kõigi naisperele omase ja armsa tegevuse peale on ka sel sügisel Are naisseltsis Hoolivad Südamed mõeldud ja nii mõnigi toreda ideega üritus selleks talviseks perioodiks juba kalendrisse kirjutatud. Aga enne seda tuletan veel meelde meie naisseltsi ajalugu. Oleme siin Are vallas tegutsenud juba õige pikka aega, alates 1999. aastast. Me ei ole oma eesmärgiks seadnud ületamatuid kõrgusi vaid tegutsenud kõik need aastad üheskoos rõõmsa, sõbraliku ja tegusa perena. Suuremad seltsi eesmärgid on „pehmet laadi" - naiste ühistegevus, kodu kaunistamine ja heakord, pere väärtustamine ja alalhoid. Mitmete projektidega oleme toetanud vallas väikelaste ja noorte tegevust. Aastate vältel on toimunud palju meeldejäävaid üritusi ja õppepäevi, mida naisselts on korraldanud, või mille korraldamises osalenud. Toon siin välja kiirelt meenuvad ülitoredad ühised toidutegemised Suigu lasteaias Eve Eametsa juhendamisel, erinevad peredele ja lastele mõeldud ürituste läbiviimised, käsitöökursused ja -näitused ning pikad kaltsuvaibameetrid, mis kangastelgedel nobedate näppude all valminud. Palju naiste armastust ja energiat sai pandud Pärivere klubis naiste seltsitoa ja laste mängutoa remontimisele ja sisustamisele. Väga emotsionaalsed ja huvipakkuvad on mulle endale olnud suviste ekskursioonide korraldamised erinevatesse Eestimaa paikadesse, tunnen siiralt rõõmu, et minu ajutise eemalolekuga traditsioon ei katkenud. Meie tegevusaastate üheks pärliks võib nimetada koostöös endise Are Põhikooli direktori Elve Tamverega ajalooraamatu „Are - minevikust tänapäeva" ilmumist. Kõige rahamahukam PRIA projekt valmis sel suvel ühistöös Are vallavalitsusega. Nagu kõik teavad on selleks noortetuba-jõusaal. Kahte viimatinimetatud projekti on juhtinud Kaja Rebane.

Ja nüüd tagasi tänasesse päeva .... Kutsun kõiki endisi ja uusi huvilisi 27. novembril kell 10.00 Pärivere klubisse nõelviltima. Teeme imeilusaid lillemustreid oma villastele dzempritele, seelikutele või laste riietele, sest juhendaja Tiia sõnade järgi on see tehnika imelihtne ja igaüks saab sellega edukalt hakkama. Ilusad näevad need välja küll, sest minul on juba ühe kampsuni peal kenasti lilled reas. Pilte Tiia eelnevatest töödest paneme üles Are valla kodulehel olevasse ajaveebi. Jälgige reklaami ja võtke minuga ühendust hiljemalt 21. Novembril, et kokku leppida materjalide jm kaasavõtmise osas.

Toredaks „leiuks"osutus valla praegune noorte- ja spordijuht Andra Kalda. Tegemist on rõõmsameelse noore inimesega, keda huvitavad katsetused kööginurgas ja uute toiduretseptide väljatöötamine. Sellest lähemalt juba järgmises valla lehes, sest Andra lubas lahkelt detsembrikuus meile toreda pühadeeelse kokanduspäeva korraldada.

Hea sõber ja huviline, oled alati teretulnud meie üritustel!

MTÜ Hoolivad Südamed esinaine Vilja Alamaa
valamaa@hot.ee; +372 56 453 560