Narva-Jõesuu rannaala arendamise projekti raames luuakse Narva-Jõesuu randa 3 erinevat rannatsooni, millised asetsevad 4 km rannaalal.

Esimene on kesklinnaosa- sinna rajatakse ajaloolises stiilis rand, kuhu saavad olema juba Narva-Jõesuu brändina tuntust kogunud supelvankrid ja paviljonid.

Teine on nn “Meresuu piirkond” - kuhu rajatakse igati kaasaja mõistes modernses stiili rannaala ja,

kolmas on nn ” Nooruse SPA ja Liivaranna piirkond “ - kuhu rajatakse looduslikus stiilis rannaala.

Kõik kolmes erinevas stiilis rannaala ühendatakse omavahel laudteega. Rannaala korrastamise ja uuendamise käigus, luuakse vee ja kanalisatsiooni kasutamise võimalus, mis võimaldab võtta kasutusule kaasaegsed avalikud WC-d ning dušid. Ehitatakse terrassid ning lõkkeasemed ja rajatakse valgustus. Nimetatud projekti raames uuendatakse kogu ranna inventar ( riietuskabiinid, pingid, prügikastid jms ). Randa rajatakse mänguväljakud, ning luuakse loodussportimise võimalus – jalgratta- ja rulluisurada. Kirjeldus on kõigest väike osast suurest projektis, mille kallal on Narva-Jõesuu töötanud 4 aastat.

Töö on toimunud mitmes etapis: ehitusprojekt, EAS Piirkondliku Arengu Kavandamise Programmi toetusega viidi läbi Narva-Jõesuu rannaala väljaarendamise tasuvus- ja teostatavusanalüüsi, keskkonnamõjude hindamine, mille algatas Narva-Jõesuu linnavalitsus ja eskiisiprojekt ning on alustatud kaks riigihanke menetlust ( “Narva-Jõesuu Rannaala ehitamine” ja “Narva-Jõesuu Rannaala väljaehitamise projektijuhtimise ja FIDIC inseneriteenus” ).

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi kommentaar: “ Mul on hea meel, et meie projekti taotlust hinnati sedavõrd konkurentsivõimeliseks ning kvaliteetseks. Antud projekti elluviimine on Narva-Jõesuule ääretult vajalik, see aitab kaasa Narva-Jõesuul taaskord tõsta samale rinnale teiste kuulsate kuurortidega nagu Pärnu, Haapsalu ja Kuressaare. Olen kindel, et selline parendus avalikus ruumis, rannaala projekti näol, kiirendab uute investorite tulekut Narva-Jõesuu.