Üritusel osales ligi 40 noort, kes grupiti kogunesid lavale ja saali põrandale mõnusatesse filmivaatamise pesadesse. Esimese filmi jälgimisest ei tulnud küll midagi välja, sest mänguhoog oli nii suur, et film pandi hoopis pausile ja alata võisid teatevõistlused. Samal ajal kogunes kamp toiduhuvilisi hakkajaid piigasid kööki suppi keetma. Võitlus kartuli koorimise, tilli hakkimise ja laua katmise pärast oli sama suur kui saalis takistusrajal hüplevate võistlejate vahel. Kuna suur supipada podises tulel üsna kaua, siis mängisime enne lauda istumist veel „Kommiauku" ehk teada tuntud „Rahaauku", kus raha oli asendatud 100 kommiga. Küsimused olid üsna lihtsad, kuid viimaste otsustavate küsimustega mindi siiski alt, mistõttu jäid kõik võistlejad kommidest ilma. Lohutuseks sai kausitäis siiski ringile saadetud.

Nagu juba enne öeldud, podises supp tulel üsna kaua. Näljased noored kogunesid pika laua taha ja järsku algas meeletu kisa: „Suppi, suppi, suppi...!" Nõudlus tegi köögitoimkonna üpris närviliseks. Seetõttu otsustati toit laiali jagada. Väikeste kokkade kõrvad said nüüd puhata, sest lauast kostus endise vihase kisa asemel hoopis meeldiv klõbin ja matsutamine. Hiljem kehastus kamp tüdrukuid ettekandjateks, kes võtsid ülejäänud seltskonnalt tellimusi. Kes soovis teed, kes suhkruvett. Aga ega tüdrukud poistele ulakuselt alla jää. Nii mõnigi sai tellitud suhkruvee asemel hoopis soolavett.

Kui kõhud täis, pandi peale järgmine film, mille võib liigitada õudusfilmide kategooriasse. Öö jooksul vaadati ära 5 filmi. Enne veel oli pisematel võimalus oma joonistusoskust näidata. Siinkohal on hea ära mainida, et välja kuulutati ka joonistusvõistlus, mille teemaks on „Are - minu koduvald". Oodatud on kõikide valla noorte joonistused ning esimesele kolmele kohale on auhinnaks võimalus minna ratsutama.

Hommikul olid noored, eriti väiksemad, väga usinad laua katmisel ja hiljem koristamisel. Koos pühiti ja pesti põrandaid, koristati kööki, saali ja kohviku ruumi. Seega taas kord võis noortega väga rahul olla. Juba keerlevad peas mõtted uuest filmiööst, mis leiab aset veebruaris ja sedapuhku jälle Ares, vallakeskuse saalis.

Aitäh ka Tõnule abi eest, kes aitas noorukitel silma peal hoida!