Reeglites olid ära toodud rida heliloojaid, kelle hulgast pidi ühe helilooja loo valima, teine teos võis olla vabalt valitud Eesti heliloojalt.

Võistumängimine algas kell üksteist hommikul teise klassi klaverimängijate esinemistega. Iga klassi järel tehti väike paus, kus žürii koosseisus Eve Pung ja Heli Taar sai oma otsuse langetada.

Žürii kiitis kõiki lapsi tehtud suure töö eest ja õnnitles neid osavõtmise puhul. Vahel on juba osavõtt väga suur võit. Aga ikkagi saab võitjaid ainult üks olla. Välja anti ka teine ja kolmas koht. Mõnd osalejat tõsteti esile ühe pala suurepärase esituse eest. Ka märgiti ära mõni, kellel kogu kava oli hea, aga kes päris auhinnalise kohani veel ei ulatunud. Auhinnad mõjusid inspireerivalt ja loominguliselt. Teise ja kolmanda koha võitjad said Tabasalu Muusikakooli Saksofonikvarteti plaadi, mis oli paar päeva varem ilmunud.

Esimese koha omanikele oli noor kunstnik Hanna Laur teinud keraamilise klaveri kuju. Kohalikud esikohti ei saanud. Küll jagus neile teisi kohti. Siinkohal tublid Tabasalu õpilased: Sofi Kamilla Lõssenko (II klass), õpetaja Ursula Väljaots, Lisa Loifenfeld (III klass), õpetaja Kersti Liivango ja Marlen Müller (IV klass), õpetaja Kersti Liivango. Kiituskirja pälvisid: Emma Tsirk (III klass), õpetaja Ursula Väljaots ning Karilin Tammik (VIII klass), õpetaja Kersti Liivango. Kogu protokolli vaata tabasalumuusikakool.ee/ 2011/11/vi-eesti-klaverimuusika- konkurss.

Kuulates konkurssi, tekib endalgi hasart osalejad pingeritta seada ja hiljem žürii tulemustega võrrelda. Märkasin rõõmsa üllatusega, et enamikel juhtudest olin žüriiga päris üht meelt, vahel erines auhinnalistele kohtadele tulnud laste järjestus.

Hetkest, mil esineja lavale astub, klaveri taha istub ja esimese noodi mängib, võib publik olla tema võimuses. Või mitte. Kuulaja jaoks tekib erinevus sellest, kas muusika on esinejas sees helisemas või ei ole. Konkursil esinenud lastes heliseb muusika sees. Ja tublid olid kõik.

Tänud Tabasalu Muusikakoolile ning korraldustoimkonnale, kelleta seda konkurssi poleks toimuda saanud. Sel aastal toetas konkurssi ka Tabasalu Lions Klubi, kellega koostööd loodetakse jätkata.