Noortekeskus on omalt poolt püüdnud pisut suvele elevust lisada. Suve alguskuudel sai umbes 80 noort osa noortekeskuste ja valla korraldatud töö- ja puhkelaagrist. Noored tegid erinevaid heakorratöid Väike- Maarja valla avalikel haljasaladel, Väike- Maarja kalmistutel, Simuna kalmistul, Väike-Maarja kirikaias, Väike- Maarja jäätmejaamas. Simuna piirkonna noored aitasid peamiselt Avanduse mõisa tühjaks kolida.

Aga ega siis ainult tööd tehtud! Esimese vahetuse noortega külastasime Emumäge, kus Emumäe arenduskeskuse agarad daamid tegid meile pika matka, korraldasid maastikumänge ja täitsid ka väsinud seltskonna kõhtusid hea ja paremaga.

Teise vahetusega käisime Eisma külalistemajal abiks koristus- ja värvimistöödel. Lisaks tööle ja väikesele vihmale said kõik abilised kõhud täis mustikatest, mida kasvas kõikjal metsa all, ja pererahva küpsetatud supist.

Noored said lustida palliplatsil võrkpalli ja indiakat mängides. Ka ranna kasutamine oli meile piiramatu. Sel ajal oli jahe ilm, mis suplema ei kutsunud, vaid julgemad võtsid vaevaks jalgupidi vette minna. Tagasiteel vallutati tunniks Põhjakeskus.

Laagri tippsündmuseks võib lugeda ekskursiooni Hiiumaale. Saar võttis meid vastu kuuma päikese, lahke pererahva ja merelise kliimaga. Reis oli valitud noorte endi poolt ja mõeldud peamiselt puhkamiseks. Seepärast ei külastanud me muuseume ega järginud ranget marsruuti, vaid valisime sinnasõidul kohad, mida soovisime näha ja külastada. Maksis enamuse arvamus. Nii me siis sattusime Suuremõisa (Pühalepa) mõisa parki ja hoonetesse. Muide, leidsime aiast aednikuna töötamas meie valla endise noore Merje Suitsu.

Külastasime ka mõisahoonetes asuvat noortekeskust, selle klaasikoda ja avarat spordisaali. Edasi rändasime Sääre tirbile. Enne veel ootas meid Käina noortekeskus ja selle lahke perenaine. Neil on väiksemad ruumid kui meil. Käina noored saavad siiski oma väikesele ruumile lisaks kasutada avaraid rahvamaja ruume ja osaleda sealsetes ringides, kuna asutakse ühises majas.

Kinnitasime keha "Lestas ja Lambas" ja jätkasime pikka matka mööda maariba merre. Tagasiteel ootas kõiki kosutav suplus meres ja ühispilt Leigari ees. Enne õhtut külastasime Sõru sadamat, mille kaudu saab praamiga Saaremaale Triigi sadamasse.

Õhtuks jõudsime Emmastesse, kus plaanisime ka ööbida. Emmaste noortekeskus rabas meid suurepärase maja ja vastuvõtuga, meie käsutusse anti kogu, värskelt renoveeritud maja. Kogu noorte seltskond asus aktiivselt kasutama Emmaste noorte vabaaja veetmiseks mõeldud mitmesuguseid vahendeid. Öörahu ei tahtnud ega tahtnud tulla....

Hommik saabus noortejuhtide ühiselt küpsetatud värskete pannkookide ja moosiga

Söödud-joodud, koristatud ja maja perenaisele üle antud, võis jätkata taas saart vallutama. Ees ootasid Vanajõe õpperada ja Kõpu tuletorn. Tuletorn võttis paljudel põlved värisema ja mitmeid torn seepärast ei meelitanudki. Järgnesid Rebasemäe matkarada, Kõrgessaare vaba aja keskus, mille halduses asub ka noortekeskus. Enne praamile jõudmist oli soov ronida veel Tahkuna tuletorni, süüdata küünal Estonia hukus hukkunud ja veel sündimata laste mälestusmärgil, lisada rist Ristmäele, süüa lõunat Kärdlas. Ehk on kaks päeva lühike aeg, et saada piisav ülevaade Hiiumaast ja hiidlastest, aga kõik reisilised olid rõõmsad ja rahul ning paljudel soov võimalikult ruttu tagasi tulla.

Nii see malevasuvi mööduski: täis rõõmsat sagimist, vihma ja reisimist. Meie malevategevustele pandi oma õla alla Väike-Maarja Vallavalitsus, Eesti Noorsootöö Keskus ja SA Keskkonna Investeeringute Keskus. Aitäh! Nagu iga masin vajab remonti, nii vajab akude laadimist ka inimene, seetõttu on noorsootöötajad juuli lõpust pea augusti lõpuni puhkusel ja noortekeskus suletud, vaid sünnipäevadeks oleme uksed avanud.

Kohtume varsti, et viia ellu uusi ideid ja jätkata uute põnevate tegevustega. Tegutsemist jätkab noortekogu ja noorte päästjate ring. Alustamisel on nn padjaklubi, kus on plaanis erineva näputööga tegelema hakata.

Et aga kogu aasta tore, huvitav ja mõnus oleks, tuleb igaühel ise tulla, ise tegema.

Kohtumisteni Väike-Maarja noortekeskuses!

Meie tegemiste kohta saab informatsiooni Facebookist:
Väike-Maarja noortekas - https:// www.facebook.com.