6. detsembril oli Kabala lasteaia Lepatriinu rühmas kõigil soovijatel võimalus endale jõulutunnet luua. Kutsusime koos meisterdama nii lapsevanemaid kui pedagooge. Sai viltida seepe ja õppida nõelviltimist, voltida origamitehnikas kuuske, meisterdada 3D lumehelbeid, maalida laastumaali, valmistada kauneid ingleid.

Koostegemise idee oli ka valmistada esemeid jõululaadale heategevusmüügiks. Osalejaid polnud kahjuks palju, aga tundus, et kõik tulijad jäid rahule ja töid tehes lendas aeg linnutiivul. Ka lapsed meisterdasid koos õpetajaga toredaid märkmikke.

9. detsembril toimuski Lepatriinu rühmas jõululaat, mida olid kutsutud külastama kõik huvilised. Pakkusime pisimeisterdusi, jõulukaarte, sokke, salle, rätte, kindaid, seepe, pajalappe - nomenklatuur oli üsna lai. Võimalik oli maiustada kringli, koogi, muffinite ja küpsistega. Eriline tõmbenumber oli õnneloos, mis võlus eelkõige õpilasi. Õnneloos jätkus veel esmaspäevalgi.

Huvilisi laadal oli, aga rohkem oleks oodanud ka külaelanike uudishimu - reklaam oli poes väljas!

Maiustuste, pisimeisterduste ja õnneloosi tulu jääb lasteaia kasutusse, selle täpset rakendust veel arutame.

Pisimuredele vaatamata lugesime nii koostegemise kui laada kordaläinuks ja usume, et taolisi ettevõtmisi peaks korraldama edaspidigi.

Kauneid ja rahulike jõule kõigile!