Selgub, et Renault´sid ja Daciaid müüv Citymotors on tulemas turule uue kontseptsiooniga. Päevasel ajal rivistatakse ligi 900-ruutmeetrisele müügipinnale üles masinad: elektrimootoriga ja tavapärasel kütusel kulgevad, edevamad ja lihtsama lihviga. Ei midagi tavatut – selliseid salonge on samale trajektoorile paigutunud veel teisigi. Huvitavamaks teeb uue automüügimaja hoopis idee mitte lasta õhtutundidel uhket pinda jõude seista, vaid sisustada see kultuuriga. Masinad talutatakse saalist välja, asemele kerkib lava ja vaatajate kohad, kuhu mahub üle 600 külastaja. Puhvetinurk kohvi ja gurmee snäkkidega mekutamiseks veel lisaks.

Isegi VIP-looži reklaamitakse välja. Eendub see spets plats teiselt korruselt üle saali, pakkudes lavale parimat vaadet ja mõnusat privaatsust.

Teatrisaali avamise motiivid põhinevad salongi juhataja Henrik Raave sõnul paljuski isiklikel kogemustel. „Olen ise elanud siin naabruses Tänassilma piirkonnas tänaseks täpselt aasta. Teatrisse ja kontserdile sattunud aga piinlikult vähe .Kui juba õhtuks koju tulla, ei viitsi just liiga tihti tagasi kesklinna (loe: Tallinnasse)minna ning kultuuri- ja meelelahutusannused jäävad üha väiksemaks,“ selgitas Raave.

Neli etendust selleks sügiseks on välja hüütud. Esimene oli Peeter Oja stand-up etendus „Kui loll saab inimene olla“ toimus 4. oktoobril ja läks täissaalile. Ees ootavad Ott Sepa stand-up ning Jan Uuspõllu ja Henrik Normanni monotükid. Uus kontserdimaja rikastab kahtlemata kohalikku kultuuri skeenet. Küllap harjub sauevallakas ka esmapilgul pisut suurustleva nimega – Laagri City kontserdimaja ei viita sellele, et armsast Laagri alevikust nüüd promo ja pauguga city’t tegema hakatakse. See on lihtsalt kombinatsioon asukohast ja majaomaniku nimest.