Õpilase arenguks on oluline ka õppekeskkond ja õppeaasta alguseks sai kool uue näo. Koolile avati uus sissekäik. Sügiseks remonditi kõik klassiruumid. Laiendati raamatukogu, mis pakub erinevaid võimalusi. Garderoob muudeti kaasaegseks. Klassiruumidesse osteti uut mööblit ja tehnikat. Arvutiklass sai uued arvutid. Eriti meeldivad õpilastele interaktiivsed tahvlid, millest on õpetajad unistanud pikka aega. Lapsevanemad olid heas mõttes üllatunud kaasaegsest tehnikast ja muutustest koolis.

Sellel õppeaastal sai projekti raames vahetatud aknad 4-korruselises hoones ja galeriis. Koridorid muutusid tunduvalt soojemaks.

Mõlemate koolide pikaajalised traditsioonid on ühendatud ja see rikastab meid. Meeldiva keskkonna koolis loovad igati õpilasi toetavad pedagoogid, abipersonal, samuti kokad, kes valmistavad tõeliselt maitsvaid toite. Õpilasele on koolilõuna tasuta. Koolis töötavad arst, med.õde ja hambaarst.

Loksa koolis on sport au sees. Heade tulemuste üle on põhjust rõõmustada. Koolis on tugevad spordiga tegelevad pedagoogid Aarne Idavain ja Pille Plakk, kes pakuvad õpilastele erinevaid sportimisvõimalusi. Tihe on koostöö SA Loksa Sport, mis toetab igati õpilaste kehaliste võimete arendamist. Kooli kasutuses on staadion, täismõõtmetes spordisaal ja ujula.

Sel õppeaastal töötasid kooli juhtkond ja kõik õpetajad uue põhikooli õppekava koostamisel, mille järgi alustatakse tööd 1. septembril 2011.

Loksa Gümnaasiumis on arendamisel kolm õppesuunda: loodus-, sotsiaal- ja humanitaarainete õppesuunad.

Humanitaarainete õppesuund on põhiliselt keskendunud keeltele ja kirjandusloole. Lisaks seni programmis olnud keeltele õpitakse ühe kursuse vältel prantsuse keelt.

Loodusainete suund pakub nii teoreetilisi kui praktilisi kursusi.

Sotsiaalainete suund keskendub mitmesugustele ajalookursustele, aga õpitakse ka loogikat, psühholoogiat ja meediat.

Paljude valikainete õpetamiseks moodustatakse klassidevahelised õpperühmad.

Mõningaid aineid (autoõpetus, riigikaitse jne.) õpivad eesti ja vene õpilased koos.

Gümnaasiumi vene osa õpilased hakkavad uuest õppeaastast 60%ainetest õppima eesti keeles. Arvesse on võetud õpilaste arvamust, positiivse hinnangu andis hoolekogu ja teemat arutati ka lastevanemate üldkoosolekul. Õpilaste kohanemiseks 10. klassi astumisel on kirjutatud projekt Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutusse, mis igati toetab positiivset suhtumist eesti keele õppimisse.

10. klassid alustavad uue õppekava järgi. Õpilastega on õppesuundade suhtes kokkulepped sõlmitud.

Hea meel on tõdeda, kuidas kõik huvitatud osapooled muretsevad kooli parema käekäigu üle. Oleme valmis erinevateks väljakutseteks.