Koolis on lahe, arvavad lapsed üksmeelselt. Miks? Sest siin on kõik hoopis teismoodi, kui oli lasteaias. Koolis ei pea lõunaund magama ja koolipäev on lühem kui lasteaiapäev – saab varem koju minna. Kuid põhiline, mille poolest kool on parem kui lasteaed – siin saab palju õppida! Õppida on lahe, arvavad meie 1. klassi lapsed. Nad õpivad kohe suure isuga, sest ametid, mille poole püüelda, on neil juba valmis vaadatud. Algys ja Marek tahavad saada politseinikeks, Martin dinosaurusteuurijaks. Kirsika ja Helen veel mõtlevad elukutsevaliku üle, kuid võimalik, et neist saavad lauljad ja pillimängijad. Helenit huvitavad keeled, aga esimeses klassis saab tutvust teha vaid eesti keelega.

1. klassi tulekuga algasid lastel ka mitmed teised kooliteed, Helen ja Martin käivad muusikakoolis, samuti käivad osad lapsed veel õhtuti trennis. Niisiis vaatamata sellele, et koolipäev lasteaiast lühem, ei jäägi lastel eriti palju vaba aega. Kui aga vaba aeg tekib, minnakse õue sõpradega mängima või vaadatakse kodus televiisorit, Algysele meeldib nokitseda puldiautode kallal. Kuigi lõunaund enam magama ei pea ja üksmeelselt arvatakse, et lõunauni kellelegi ei meeldigi, koorub välja tõde, et teinekord televiisori ees multifilme vaadates on tukastus peale tulnud. Koolipäev väsitab ära küll. Kirsika nipp on see, et koju jõudes kõige kooliriietega pikali kukub ja natuke puhkab. Algys tunneb uhkust, et oli oma klassi krossijooksus kõige kiirem, aga pärast jooksu oli koju minna väga väsitav, koolikotti pidi ju ka tassima. Muidu aga ei ole koolikott liiga raske.

Lemmikõppeaineteks on selle lühikese ajaga saanud kehaline kasvatus ja matemaatika. Helen juba ootab, millal saaks võõraid keeli õppida.

Kui küsin koolilõuna kohta, siis tekib väike vaidlus, milline puder on kõige parem. Et kõrvu kostavad kõigi enamlevinute putrude nimed, siis ei pea vist eriti muretsema, kui mõni neist söömata jääb.

Suvest meenub lastele kõige enam rannas veedetud aeg. Käidud sai nii Pärnus, Türil, Paides, Eistveres ja mõni koht võib-olla kohe ei meenugi. Vaheaega 1. klass aga ei oota, sest siis ei saa ju õppida. Loodame, et suur õpihimu aastatega ei kao.

Ilusat kooliaega esimese klassi lastele ja nende peredele!