23.- 25. novembril toimub Riias rahvusvaheline Karlis Izartsi nimeline madalate vaskpuhkpillide konkurss "Noor virtuoos", millest osavõtuks valmistuvad ka Otepää Muusikakooli õpilased Magnus Leopard (tromboon) ja Imre Leopard (tuuba). Noorte muusikute konkursikavasid saab kuulata 22. novembril kell 16.30 Otepää Gümnaasiumi aulas toimuval kontserdil, millel lisaks konkursist osavõtjatele esinevad veel mõned puhkpilliõpilased. Magnuse ja Imre õpetaja on Arno Anton ja kontsertmeister Tuuli Vaher.

2011. aasta kevadel Võrus toimunud Lõuna- Eesti regiooni klaveriõpilaste konkursil saavutas Otepää Muusikakooli õpilane Helen Kikkas kõige nooremas vanuserühmas I koha, lisaks võitis ta eripreemia julge väljenduse ja artistlikkuse eest, millega kaasnevad ühe Heleni poolt valitud Tallinna Muusikakeskkooli või Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõu konsultatsioonid. Helen valis koos klaveriõpetajate Liina Palu ja Olga Silaevaga, et soovib käia Tallinna Muusikakeskkooli õppejõu Marja Jürissoni tundides.

Üheskoos valmistutakse 3. detsembril kell 15.00 EMTA kammersaalis toimuvaks suureks galakontserdiks "Tõrudest tammedeni esitleb - vaade tulevikku II".

Tallinna Muusikakeskkooli ja EMTA klaveriosakonnad on alates 2006. aastast korraldanud ühist galakontserti "Tõrudest tammedeni", kus seni kuuel kontserdil EMTA kammersaalis on üles astunud pianistid algastme õppurist kuni kuni kõrgkooli doktorantideni.

2009. aastast alates laienes ühisprojekt vabariigi muusikakoolide klaveriõppurite suunas.

Ka käesoleval aastal anti Eesti Muusikakoolide Liidu klaveri eriala regioonide konkursil ja vabariiklikus lõppvoorus välja eripreemiad.