Augusti viimasel pühapäeval toimuv Fakto Auto Tallinna Rahvasõit läbib tänavu koguni kolme Harjumaa valda. Start antakse küll Tallinna kesklinnas, kuid seejärel saab ratturite tegemistele kaasa elada Rae, Raasiku ja Jõelähtme valla teedel.

Distantsi valikud

Sel aastal on rõõmustamiseks põhjust kõigil neil, kelle treenitus pole kõige parem. Just neile on mõeldud 26 km pikkune matkadistants, kus osalemiseks tuleb juuni lõpuni välja käia kõigest 6 eurot. "Matkasõidus ajavõttu ei toimu ja paremusjärjestust ei selgitata. See on suurepärane võimalus veeta kogu perega sportlik pühapäev," rääkis Reile.

Proffidele ja harrastajatele on mõeldud 93 ja 48 km pikkused võistlusmaad. Võrreldes mullusega on marsruut jäänud üldjoontes samaks. Kõik osalejad stardivad Vabaduse väljakult ja finišeerivad Rae vallas Peetri aleviku kooli ees. Pärast väsitavat rattasõitu pakub Felixi rändrestoran osalejatele maitsvat Felixi suppi ja Põltsamaa kannujooki. Päeva kulminatsiooniks on Eesti popmuusika kõige teravamasse tippu kuuluva Ott Leplandi kontsert.

Finišis ootab live-kontsert

Eelmisel aastal Eestit Eurovisionil esindanud Lepland annab koos bändiga live-kontserdi pärast auhinnatseremoonia lõppu orienteeruvalt kell 16. Täiendavat piletit lunastama ei pea - Fakto Auto Tallinna Rahvasõidu programmi osana on tänavustel Eesti Muusikaauhindade jagamisel parimaks meesartistiks tunnistatud Leplandi kontsert ratta- ja muusikafännidele tasuta. "Rattasõitudele esinejaid valides on alati keeruline otsust langetada, sest osalejate vanuseline koosseis on äärmiselt kirju ning sealt tulenevalt maitsed erinevad. Ott Lepland on Eesti üks hinnatumaid ja populaarsemaid artiste ning usun, et tema looming on rattasõprade seas au sees," lausus Reile.

Fakto Auto Tallinna Rahvasõidust on lubanud osa võtta Rae vallavanem Mart Võrklaev, Raasiku valla juht Aare Ets ja Jõelähtme valda juhtiv Andrus Umboja. Nimetatud omavalitsuste jaoks on Fakto Auto Tallinna Rahvasõit suve üks tähtsamaid spordivõistlusi.

Kõik osalejad saavad tasuta Eckerö Line'i edasi-tagasi laevapileti Helsingisse. Lisaks jagatakse täiendavaid sooduskuponge ja kingitusi võistluse partneritelt! Soodushinnaga kirjapanek lõpeb 30. juunil!