Paide Jõulukroon kutsub osalema mustrilistel konkurssidel. Piparkoogikaunistamise konkurss MUSTRILINE MUINASJUTT ootab suuri piparkooke. Kaunista need rahvuslike vöö- ja kindakirjadega või loo oma muinasjutuline muster. Osalema ootame kõiki küpsetajaid, ka lasteaiarühmi, klasse, peresid ja sõpruskondi. Kudumite konkurss MUSTRIMÄNGUD ootab käsitsi kootud villased esemed: kindaid, sokke, salle, kampsuneid, mänguasju, pajakindaid, padjakatteid ja muid kudumeid. Mustrimängudesse suhtu loominguliselt: värvikirja-ja koemustrid, rahvuslikud kindakirjad, triibud, ruudud, laigud ja pildid. Osalema ootame igas eas täiskasvanuid aga ka osavad lapsi. Konkursside näitused on rahvale imetlemiseks ja hindamiseks avatud kultuurikeskuse kammersaalis.

Paide Jõulukroon põimib näputöö ja jõulutoidud kodukootud peomustriteks. Kultuurikeskuse kammersaalis jätkub tegevust kogu laadapäevaks. Seal on rahvale imetleda ja hinnata kudumite konkurss MUSTRIMÄNGUD ja piparkoogikaunistamise konkurss MUSTRILINE MUINASJUTT. Huvikeskuse käsitöökojas LÕBUSAD LÕNGAD valmivad õhulised õhupallid ja lõngast jõuluehted. Meeleolu loovad Kristi Teder’i loovtööd VANA AJA ASJADEST. Memmede KODUSES KOHVITOAS saab lisaks jõuluroogadest kõhutäitele õppida sokikanna kudumist.

Jõululaat ja koguperepäev Paide Jõulukroon 7. detsembril 10-st 16-ni Paide kultuurikeskuse ees ja sees. Kauplema saab registreeruda kuni 06.dets kell 12:00 Paide Kultuurikeskuse veebilehele.