Peale lőunat hakkasid saa-buma esimesed külalised. Kőikidele  oli kingituseks  aastapäevaks kujundatud koolimaja pilt,  märk, pasta-pliiats ja voldik Päinurme 40.

Esimesel korrusel sai külastada őpilastööde näitusi, vesta kohvitassi taga koolilugusid elu- ja olustikuőpetuse klassis. Selle kőrval asuvas tööőpetuse klassis andis Viivi Paimets näpunäiteid tütarlaste näputööde kohta  ning Kulno Klein rääkis metallitööst ja teistest meestetöödest.

Päev jätkus aktusega.  Őpetajad Maaja Vilipőld ja Sirje Pääslane laulsid duetti. Mőtteteri őpetamisest ja őppimisest lugesid  őpetaja  Elve Kull ja kooli vilistlane Madis Säde. Meie hulgas saalis istusid auväärsetel kohtadel endised koolijuhid Kulno Klein, Maimu Hein,  ja kauaaegsed őpetajad Maimu Kala, Marje Ninep, Őie Tornius, Endla Jürgens ja teised. Kooli tegemisi vaadati  slaidiprogrammilt. Kooli  eilsest ja tänasest päevast ning tulevikuplaanidest andis ülevaate direktor Eevi Tüüna, tänades őpetajaid ja kooli töötajaid tubli töö eest. Kooliperet őnnitlesid aastapäeva puhul Koigi   vallavanem Kristjan Kőljalg, Tiina Kivirand Haridus- ja teadusministeeriumist, Päinurme külaseltsi esinaine Lea Traks,  Koigi pőhikooli direktor Arvo Kangas, Vaeküla internaatkooli direktor Kersti Aasmets, Türi toimetulekukooli direktor Tiiu Sadam ning toimetulekukoolide őpilased olid kingituseks valmistanud sügisese seinapildi.

Tegutsesid jututoad

Kuna kokkutulek toimus Täiskasvanud őppija nädal 2010 raames ja ürituse üheks eesmärgiks oli pedagoogilise tarkuse kogumine erinevate pőlvkondade eripedagoogidelt, siis jätkusid tegevused  erinevate aastakümnendite őpitubades.

70ndate aastate jututuba alustas  Sirje Veeremaa, kes rääkis tolleaegsetest kehalise kasvatuse őpetamise vőimalustest. Edasi said sőna Eerika Kranich  ja Őie Tornius teemadel Laste vaba aja tegevused ja Päinurme kooli őpetajate eluolu.

80ndate aastate töötoas jätkasid juttu Virve Vilipőld, Marje Ninep -  Abiőppe praktiline suunitlus. Töökasvatus, Jaan Lainevool - Poiste töö-őpetus vanemas kooliastmes, Maret Männason - Puu lugu. Ainetevaheline integratsioon.

90ndate aastate jututoas kuulati ettekandeid Maimu Heinalt - Päinurme kooli koostööpartnerid, Evi Lainevoolult - Kőnearendus ja logopeediline töö ja Heli Tammailt - Tants korrektsioonilise töö vahendina.

Viimase aastakümnendi jututoa esinejateks olid Aale Lavrikov - Eripedagoogiline ja logopeediline töö erinevates haridusasutustes, Maire Kaju  - Őpilane loojana, vaatajana ja hindajana kunstiprojektis Valgele valgega ehk  värviliselt ja Heili Rammo - Tervist edendava idee projekt.

Kolmandal korrusel said külalised   tutvuda Ründo Mültsi koostatud väljapanekuga   Päinurme kooli ajaloost.  Näitusel oli eksponeeritud valik fotosid ja ajalehe artikleid kooli algusaastatest, őppetööst, őpetajatest ja őpilastest ning kooli rollist  Päinurme  kultuurielus. Oli vőimalik külastada  ka Ründo rajatud muuseumi.

Tutvuda sai Päinurme kooli laste őppe- ja elamistingimustega ning koolis pakutavate tugiteenustega. Koolile lisab rahvusvahelisust osalemine Comeniuse programmi projektides.  Viimastel aastatel vőttis kool osa Comeniuse programmist projektiga About Birds in English.

Pärast  jututubasid jätkus meeleolukas koosviibimine suupistete ja tordi söömisega.  Taas oli kokku tulnud kooli kapell, mis toredaid tantsulugusid mängis. Oli taaskohtumisi, kilkeid ja naeru, tantsu ja tralli. Őhtul esines kontserdiga Viljandi Pauluse kirikukoor. Aitäh kőigile, kes tegid oma aktiivse osalemisega kokkusaamise meeldejäävaks.