Päkapiku lasteaia päkapikud on koos sõpradega laadatoimetusi teinud ja linna jõululaadal hoogsasti kaubelnud.

Suur tänu kõigile, kes aitasid kaasa heategevusliku jõulumüügi korraldamisel! Saadud tulu läheb lasteaia saalipeeglite ostmiseks. Kuid ega päkapikud veel puhata saa - jõuluvana on vaja laulude ja tantsudega vastu võtta! Jõuluvanale on meil palju muudki huvitavat ette kanda. Jõulutaat peaks meie tegemistega küll rahul olema.

Enne veel, kui uus õppeaasta ametlikult algas, jõudsid usinad päkapikud oma kätega valmis meisterdada kümme väikekannelt. Väikekandle valmistamise laager sai teoks tänu muusikaõpetaja Kadri Mäharile, pillimeister Mihkel Soonele, vana Võrumaa kultuuriprogrammile ja loomulikult laagris osalejate jõupingutustele. Nüüdseks on päkapikud ka mõned pillilood selgeks õppinud, et jõuluvanale ette kanda.

Õppeaasta algas samuti pillimeisterdusega. Seekord juhendas Aivar Rumvolt meie savitööd, valmisid vahvad vilepillid.

Päkapiku lasteaia lapsed uudistasid ka pokude maailma. Septembris peeti kõige vanema poku sünnipäeva. Koos peredega meisterdati rühmapokud ja otsiti pokusid loodusest, külastati Pokumaad, tutvuti Väimela lasteaia pokudega. Kõige vanemale pokule anti lubadus õppida loodust tundma ja hoidma.

Muinasjutunädalal kuulasid lapsed jutte Võru Kesklinna gümnaasiumi 8.b klassi õpilaste ja Lauluisa muuseumi muinasjutumemmede esituses. Kõige vanemad lasteaialapsed kandsid aga oma lasteaia mudilastele, vanematele ning külalistele Okasroosikese ja Punamütsikese lasteaiast ette oma muinasjutuetenduse koos laulude ja tantsudega. Hampeli rühm pidas muinasjutunädalal perepäeva, kus Liisbet koos emaga jutustas lastele võrukeelse loo ja koos isadega meisterdati tuulekella.

Päkapiku galeriis tutvustavad oma kunstitöid meie head tuttavad ja sõbrad. Esimese näituse korraldas lasteaia endine kasvandik Piret Jõgi. Teine näitus oli meie lapsevanema Narcissa Sammi töödest ja praegu võib vaadata galeriis Laura Vähi raamatuillustratsioone.

Erinevad tehnikad ja tööd on andnud lastelegi inspiratsiooni ning koos näituse autoritega on põnev oma mõtteid ja ideid teostada.

Lasteaias on olnud veel palju häid mõtteid ja tegusid, rõõmsaid ja kurbigi hetki, mida peagi mööduvast aastast meenutada ja lasteaia kroonikasse kirjutada. Jõulukuu on Päkapiku lasteaias heade soovide kuu.

Andsime päkapikkude head soovid kaasa ka oma sõpradele Tartu Poku lasteaiast, kes sellel kuul meid külastasid. Päkapikud korraldasid neile töötoad ja päkapikueksami ning jagasid oma kogemusi.

Lasteaia lapsed riputasid oma soovid soojade soovide puule. Lapsed on soovinud: et keegi magaks minu kõrval, kes tööl käib; et kõik peseksid hambaid; et ema mind lasteaeda tooks; et nohupoisid ei tuleks; et emme ja issi minuga mängiksid; et inimesed oleksid sõbralikud; et küünlad oleksid kuusepuul; et issi koju tuleks; et oleks vaikust, rahu ja armastust. Meie, päkapikud, soovime, et kõik laste soovid täituksid.

Kõigile päkapikkude sõpradele ja koostööpartneritele soovime rahulikku jõuluaega ning palju häid mõtteid ja tegusid uuel aastal!