Kevaditi laenas mõnest lähedasest talust pooleks päevaks hobuse koos adraga. Kündis oma põllulapi üles, ajas kartulivaod sisse. Sügisel lõikas teravilja ikka sirbiga, heina ja segavilja võttis vikatiga. Ja pani saagi kuivama ühte-kahte korralikult tehtud rõuku. Seda maatööd Karla tundis ja armastas.

Elamine oli tal õige sopiline, õues mitmeid sarasid ja panipaiku, kuure ja lambalautu. Pliidipuud tükeldas lühikesteks juppideks, et saada otse katla või panni alla see kõige tugevam tuli. Kogu pliiti ei olnud ju mõtet kuumaks ajada. Aga meil lubas oma hästi kerge käiguga pumbakaevust tasuta vett võtta.

Jäi Karla 1950. aastate lõpul väetiks, müüs maja ära ja andis mustade päevade raha maal elanud sugulastele, et need teda vanuigi hooldaksid. Aga jõudeelu Karlale ei sobinud, tal ei olnud, millega pikki päevi täita. Püüdis midagi omatahtsi teha, see tõi kaasa pahandusi hooldajatega. Kui ta aeg-ajalt jälle Keilasse tuli ja meie poolt läbi astus, siis kurtis minu emale oma vanadusepõlve. Oma tuba, oma luba oli põlisele põlluharijale ka aedlinnas hoopis meeldivam võimalus olnud kui manulise elu kolhoosipere tingimustes. Ja ei läinud kaua, kui saabus kurb sõnum Karla surmast. Tegevuseta jäämine oli mehe murdnud. Algul hinge, siis ka keha. Aga hea naabrimees oli meile küll.