04.10.2012, 21:00
Parim mahetoode valmib Kareda vallas
Pühapäeval, 16. septembril kuulutati Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval välja Eesti parim mahetootja 2012 ja Eesti parim mahetoode 2012: parim mahetootja on Tiia ja Arvo Kleini Tarvastu Saariku talu Viljandimaalt, parim mahetoode on OÜ Kaks Meistrit kitsepiimast toorjuust soolvees.
FOTO:
Kitsepiimast toorjuustu puhul toodi esile kõrget toite- ja tarbimisväärtust ning head maitset ja tekstuuri, lisaks oli oluline ka toote pakend ja disain. Hindamiskomisjoni tööd juhtis Dimitri Demjanov Eesti Kulinaaria Instituudist. „Meil on pere loodud talumeierei, lähtume ideaalist ja tahame luua parimat võimalikku toodet, millest me ka ise oleme vaimustatud. Tore, kui see läheb ka teistele korda. Konkurss on tänuväärt ettevõtmine, mis toob kokku väärikad tootjad ja tarbijad," ütles Eesti parima mahetoote 2012 valmistaja, OÜ Kaks Meistrit perenaine Aita Mets.