Sümboolselt avatakse just Pärna tänav, kuna seda rekonstrueeriti projekti raames kõige põhjalikumalt ning samas on see 960 meetriga linna üks pikimaid tänavaid.

„Linna ühe pikima tänava täies mahus kordategemine koos kõigi kommunikatsioonidega on kindlasti väga oluline sündmus,“ sõnas linnapea Mati Mäetalu, „summad, mis kulutati kogu projektile on märkimisväärsed ning on rõõm tõdeda, et selle tulemusel sai üks kõige kehvamas seisus olnud tänavaid kaasajastatud.“

Pärna tänavasse paigaldati 1256 meetrit veetorustikku, 1229 meetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku, 1137 meetrit sademevee torustikku, kollektorkaeve sai kokku 98, paigaldati 6 hüdranti. Heas koostöös Elektrilevi OÜ-ga paigaldati 585 m maakaablit elektrivarustuse parandamiseks, maasse pandud sidekaabli pikkus on pea 2,1 km.

Suurprojekti kogumaksumuseks kujunes ligi 3,9 miljonit eurot. Sellest 2/3 saadi SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel EL-i Ühtekuuluvusfondist ning 1/3 finantseeris AS Kuressaare Veevärk omavahenditest.

Pärna tänav avatakse sümboolselt liikluseks kell 19 tänava pargipoolses otsas.