Uut jalgratast me ei leiuta. Kärdlas toimub kohvikutepäev juba mitmeid aastaid, sel aastal koguni seitsmendat korda. Bella Rosa kohvikut olevat seal eelmisel aastal külastanud 2000 inimest ja päeva jooksul töötas tolles kohvikus 37 inimest. Selliseid rahvamasse me Setomaa kohvikutes sel aastal usutavasti ei kohta, kuid nalja ja head sööki saab tol päeval kindlasti.

Meie kohvikud asuvad Seto Külävüü marsruudil: Lüübnitsas, Värskas, Saaboldas, Obinitsas, Küllätüväs, Meremäel, Kalatsovas ja Tsiistres.

Lüübnitsas on kalakohvik „Lämmijärve lämma' pliini'", kus aetakse kalamehe juttu ja pakutakse kalaroogasid- näiteks õllesõbra päästerõngaid ja madruse matsutusi. Värskas on orienteerumiskohvik, kus saab päriselt orienteeriumist proovida ja orienteerujate lemmiksööke nautida. Saaboldas pakutakse Seto Kuningriigi piirakumeistri erinevaid piirakuid, peale saab rüübata kodust limonaadi. Hakkajamad saavad õpitoas selgeks sõira tegemise ja üheskoos leelotada. Nii on igal kohvikul oma nimi ja lugu, omad hõrgutised.

Et kohvikuringsõit seltskondade jaoks lõbusam oleks, korraldame sel päeval võistlusliku mängu, millest kohvikute külalised saavad osa võtta. Parimatele autasu! Mängust saab täpsemalt lugeda www.visitsetomaa.ee ürituste kalendrist.

Ootame kõiki Setomaa külalisi ja omakandi inimesi osalema!