Mängu algus ei tõotanud Piimameister Otto/ Raplale head, ei ole patt öelda, et hooaja avamängu esimestel minutitel jäädi justkui rongi alla. Oma üheksal esimesel rünnakuvõimalusel ei jõua Rapla isegi viskeni, mis tabaks kasvõi korvikonstruktsiooni. Kõik üritused lõppevad kas pallikaotuse, 24-sekundi täistiksumise või blokeeringuga. Tartu kogub samal ajal oma kontosse 15 silma. Vaikselt hakkab Rapla ehmatusest toibuma ning 5. minutil avab Raido Ringmets skoori. Rahuloluks pole aga kindlasti põhjust ning I veerandaeg lõppeb tulemusega 28:8 Tartule.

II neljandikku alustavad võrdväärselt ebakindlalt mõlemad meeskonnad, kuid seekord leiab end esimesena Rapla. Janar Soo alustab 3. minutil tabava kaugviskega Rapla 9:0 vahespurti, millegi jõutakse Tartust pea 10 silma kaugusele. Avapoolaja lõpuminutid kulgevad üsnagi võrdselt ning 15-minutilisele puhkusele minnakse kodumeeskonna eduseisus 37:24.

Teist poolaega alustab Tartu poolelt tabava kaugviskega Rain Veideman, kuid Sven Kaldre ei jää oma suvisele koondisekaaslase võlgu ning kasvatab ka Rapla skoori kolme silma võrra. Järgneval Rapla rünnakul ei ole kohtuniku otsusega rahul Sten-Timmu Sokk ning teenib lisaks isiklikule veale ka tehnilise vea. Rapla sooritab nö kuuepunktirünnaku- Rait-Riivo Laane on edukas kõigil neljal vabaviskel ning küljeaudist väljamängitud palli realiseerib Andre Pärn. Rapla on lõhkunud tartlaste kindluse ning leegionär Bill Amis teeb kiirelt pallikaotuse. Andre Pärn lisab Raplale veel 2 silma ning tabloole kuvatakse üsnagi intrigeerivad numbrid 35:40. Vahelduva eduga lastakse Tartul vahet suurendada, kuid tabavate kaugvisete ning Sven Kaldre viimase sekundi pealtpanekuga sepistatakse enne otsustavat 10 minutit tabloole numbrid 52:59.

Miski selles kohtumises pole veel otsutatud ning need spordihuvilised, kes ennustusportaalides Rapla peale panustasid võivad kindlasti veel loota oma raha 15-kordsele tagasisaamisele (just niivõrd kõrge oli Rapla võidukoefitsent). Kahe minutiga jõuab Rapla kolm punkti kaugusele 60:63. Seejärel järgnevad aga tagasilöögid- Andre Pärn saab viienda isikliku vea ja suundub vahetusmeestepingile ning veel samal Tartu rünnakul teeb lauavõitluses oma neljanda isikliku vea Raido Ringmets. Piimameister Otto mehed aga sellest pead norgu ei lase, 5. minutil kui Rait-Riivo Laane saadab teele tabava viske 6,75m joone tagant, lahutab kahte meeskonda vaid 1 punkt.

Kui mänguaega jääb tiksuda kaks minutit, asub vabaviskejoonele Janar Soo- tema mõlemad sooritused on tabavad ning tablool säravad numbrid 70:72. Rapla omab reaalset võimalust süüdata G4S meistriliiga avamängus tõeline üllatuspomm. Kahjuks aga Rapla jaoks ideelse tsenaariumi järgi lõpp siiiski ei kulge, järgmisel rünnakul realiseerib Tartu oma võimaluse ning õnnetul kombel lõpeb Rapla üritus ründeveaga. Seejärel kasvatab Sten Sokk oma meeskonna edu kuue punktini 76:70. Veidi vähem kui 40 sekundit enne mänguaja lõppu tabab Rapla poolelt Indrek Kajupank, kuid üllatusvõiduni see siiski ei vii. Tartu lisab veel vabavisetest 3 punkti ning mäng lõppeb tulemusega 79:72.

Piimameister Otto edukaim korvikütt oli Janar Soo 14 punktiga, Sven Kaldre lisas 12 ning kaksikduubliga hooaega alustanud Indrek Kajupank panustas 11 silma ja 10 lauapalli. Tartu Ülikooli meeskonnas parimad olid Eesti koondise tagaliinimehed: Rain Veidemann, Sten-Timmu Sokk ja Kristo Saage, kes vastavalt panustasid 16, 14 ja 13 punkti. Leegionär Bill Amis lisas 11 silma.

Pärast tasavägist võitlust eelmise hooaja hõbedase meeskonna Taru Ülikooliga on Piimameister Otto võistkond ja poolehoidjad ootuseärevust täis järgnevate kohtumiste ees. Õnneks ei tule aga kaua oodata ning juba laupäeval, 8.oktoobril, toimub esimene kodumäng, kus vastaseks Tallinna Kalevi meeskond. Nagu traditsiooniks saanud- lahtihüppeks visatakse pall õhku kell 17:00 ning mängupaigaks ikka Sadolin Spordihoone!