„Mul on ääretult hea meel, et koostöös Saue vallavalitsusega avanes võimalus tuua killukene Saue valla looduse võlust üldsuse ette ja kõigil on võimalik sellega kultuurikeskuses tutvuda," sõnas näituse avamisel autor ise. „Näitusele on üles pandud 20 looduspilti Saue valla metsaelanikest, muuhulgas on pilte põtradest, metskitsedest, rebastest ning esindatud on ka üks Eesti haruldastest külalistest - habekakk."

Näituse avamisel küsis hääl rahva seast, kui kaua ühe sellise looduspildi tegemisele aega kulub. Erik Mandre sõnul olla näiteks ühe rebase foto saamisele kulunud neli tundi kõhuli lumel just seda hetke oodates. Nii et loodus ei tule tuppa niisama - see vajab kannatlikkust ja suurt armastust tema vastu. Seda, et piltide autor loodust armastab ning oma armastust ka meiega jagada soovib, õhkub igast pildist.

Esimese nädala jooksul, mis näitus on jõudnud üleval olla, on fotosid käinud imetlemas mitusada inimest, teiste hulgas ka lasteaialapsi terve rühmaga. Tore on see, et meie lapsed tunnevad enamuse piltidel olevatest loomadest-lindudest ära. Ikka ja jälle kostub kilkeid: „Näe, põder! Ma tean küll, see on rebane!"

Laagri inimesed on ilmselt märganud, et ka tänavapilti on ilmunud loomad-linnud - Rahnu bussipeatuses pakub bussi ootajatele seltsi rebane ning kultuurikeskuse juures kuldnokk ja põder Saue valla metsadest. Kui esmakordselt Erik Mandrele bussipeatuste uutmise ideed sai tutvustatud, tuli temalt kiire vastus: „See idee mulle iseenesest väga meeldib, just seetõttu, et see kannab endas mõtet tuua loodus linnastunud ruumi. Viimane on üks olulistest põhjustest, miks ma oma töid avalikkusele näitan - lootuses, et ehk niiviisi inimestele meenub rohkem, kui kaunis loodus meid ümbritseb, loodus, mida tuleb hoida, mitte hävitada."