„Käesoleva aasta juunikuus teatati politseile, et Võru maakonnas Viitina külas müüdi maja, mida vaatama läinud ostja avastas mehe surnukeha," selgitas politsei esindaja Kerly Peitel. „Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, vaatas sündmuskoha üle, surnukeha saadeti kohtuarstlikku ekspertiisi ja kuulati üle tunnistajad. Menetluse käigus selgitati, et surnuks oligi Sild. Uurimise käigus ei tuvastatud kriminaalkuriteole viitavaid asjaolusid, mistõttu menetlus lõpetati."

Lõuna prefektuuri tagaotsimiste koordinaator Mart Sisask on teadmata kadunud inimeste temaatikaga politseis tegelenud aastast 2005. Nende aastate jooksul pole Sisask puutunud kokku ühegi juhtumiga, mida oleks aidanud lahendada lähedaste poolt info eest välja pandud vaevatasu. Ehkki kadunud inimese lähedased haaravad õlekõrrestki, tuleb välja, et pigem tasuks uskuda politsei töösse kui imedesse - abi pole olnud ka sensitiividest.
„Oleme proovinud, aga tulemusteta," kommenteeris tagaotsimiste koordinaator nõidade ja selgeltnägijate kasutamist.

Teadmata kadunuks jäämise juhtumid jagunevad üldjoontes neljaks. Üks osa on sellised, mille taga on inimese enda soov ja tahe: näiteks pageb mees alimentide eest, teismeline otsib seiklusi või on inimene otsustanud elust lahkuda. Juhtub sedagi, et lähedastele põhjustatakse valu lihtsalt rumalusest või teadmatusest.

Loe pikemat artiklit Tartu Ekspressist.