Nii Lõuna Regionaalse Maanteeameti direktor Kuno Männik kui ka Põlva vallavanem Arne Tilk tunnustasid hea töö eest peatöövõtjat AS-i Põlva Teed. „On suur vedamine, et just Põlva enda mehed selle töö ära tegid. Tööle ei saa olla paremat garantiid,” märkis Männik.

Põlva linnas ja Himmaste külas uuendati üle viie kilomeetri sõiduteid ning rajati sama palju jalgteid, ehitati jalakäijate sild ja tunnel. ”Tegemist oli keerulise ehitusobjektiga. Ühelt poolt raskendas töid linna lähedus ja suur liiklusintensiivsus, teisalt mahukad tööd tehnovõrkudega,” rääkis Lõuna Regionaalse Maanteeameti asedirektor Janar Taal. Ühe teekilomeetri kohta pandi linnas maha 15 kilomeetrit sidekaablit. Uue asfaltkatte said Kanepi-Leevaku maantee 3,8-kilomeetrine ja Himmaste-Rasina maantee 1,5- kilomeetrine teelõik. Ehitati ka kaks ringristmikku. Valgustatud jalgteid ehitati kokku 5,4 kilomeetrit. Orajõele rajati jalakäijate sild ja tunnel.

Tee-ehitusest ülejäänud freespurust ehitati 20 kilomeetri ulatuses tolmuvabasid teekatteid Põlvamaa kruusateedele. Uue katte said kaheksa teelõiku, nende seas Põlva-Vanaküla tee 4-kilomeetrine ja Meemaste- Tännassilma tee 3,7-kilomeetrine lõik.

Tööde kogumaksumus oli 66 miljonit krooni, millest 43,5 miljonit andis Euroopa Regionaalarengu Fond ja 17,7 miljonit Lõuna Regionaalne Maanteeamet.

Põlva valla osalus oli 2,1 miljonit ja Põlva linna panus 900 000 krooni. Elion rahastas 1,8 miljonit krooni eest sidekaablite rajamist. Põlva Vallavalitsus soovib kõigile ohutut liiklemist.