Küll on tõsi see, et elu tasub iga päeva elada nii, nagu oleks see viimane. See ongi valmisolek maailmalõpuks. Siis teeme seda, mida oma sügaval sisemuses peame kõige tähtsamaks, aga mille jaoks "tavaelus" kunagi aega pole, sest nii palju pakilisi ja kiireid asju on ju vaja ära teha. Ja tingimata on vaja arvestada sellega, kuidas ma välja paistan, teha asju, mida teised inimesed vajalikuks peavad jne, jne.

Minu arusaamise järgi üks väikse valla pluss on see, et me ei ole erinevalt suurtest ja tähtsatest poliitikutest teinud asju selle järgi, kuidas meie teod võiks valimistel hääli tuua. Me oleme oma vallas teinud asju, mis meile endale õiged on paistnud. Ja nagu ikka, on mõned teod paremini ja mõned halvemini välja tulnud, kuid me oleme saanud enda ees ausaks jääda.

2012. a oli halb aasta seetõttu, et meile registreeritud inimeste arv on olnud teist aastat "vabalanguses". Võrreldes 2011. a miinus 45 elanikku ja 2013. a võrreldes 2012. a miinus 49 elanikku. Vigala kodanike vähenemisel on eri põhjused, kuid selle tulemusena on vähenenud ja väheneb edasi tulumaks, mille arvelt me kõike vajalikku oma vallas korraldada saame. Positiivse poole pealt on kasinate vahenditega kaasnenud aga see, et oleme olnud edukad olemasolevate inimeste ja mittetulundusühingute poolt maailmas "vaba raha" üles leidmises ja valda toomises.

2012. a jääb kindlasti meelde olümpia- aastana. Londonis esines edukalt lausa 2 Vigalast pärit sangarit. Mul on eriti hea meel, et Vigala rahvas pani Ardo Arusaarele olümpiaettevalmistusele oma õla alla. Nii on tänaseks Kivi- ja Vana-Vigala põhikoolide vilistlaste hulgas 4 olümpiamängudel osalenud sportlast: Tarvi Thomberg, Ardo Arusaar, Gerd Kanter ja Valeri Nikitin. Neist Valeri Nikitin ja Gerd Kanter on osalenud 3-del olümpiamängudel. Missugune võiks olla konkureeriv paik Eestis?

2012. a oli kitarri-aasta. Seoses uue õppekavaga soetasime oma põhikoolidele komplekti kitarre, mida sügisel harjutas hoolega Kivi-Vigala põhikool ja tulemusi sai kuulata kooli jõulupeol. Sel poolaastal asuvad harjutama Vana-Vigala põhikooli õpilased. Kuigi õpilaste arv on meie mõlemas põhikoolis vähenenud, on vastupidi suurenenud osavõtt huvitegevusest - jõulupeol esines Kivi-Vigala kooli 53- st õpilasest 52.

2012. a said paljud Vigala inimesed osa terviseedendusprojektist. Mitmeid projekte korraldasid nii Vigala Külade Ümarlaud kui ka Jätkusuutlik Vana-Vigala. Rekonstrueeriti Vigala hooldekodu köök. Oluliselt paranes meie lasteasutuste tuleohutus.

Alustati Vana-Vigala mõisapargi rekonstrueerimisprojekti koostamisega KIK toel. Need on mõned näited tegevustest.

Ma tänan Vigala inimesi ja meie sõpru ning toetajaid! Soovin, et 2013. aastal iga Vigala inimene annaks oma parima selleks, et meil oleks Vigalas võimalikult hea ja kodune elada. Õnnelikku 13-ndat aastat!