Eraldi võistlusjuhendid olid 1.–4. ja 7.–9. klassi võistkondadele. Vanema astme 3-liikmelisse võistkonda kuulus igast klassist üks õpilane. Võistlus toimus traditsiooniliselt kahes osas. 1. osa – peastarvutamine, 2. osa – ülesannete lahendamine. Iga kool oli kaasa võtnud 20 ülesannet peastarvutuse tegemiseks täis- ja murdarvudega ning protsentülesannetega. Valik tehti kohapeal. Aega anti 10 minutit. Võistlus oli individuaalne, pärast võistkonna punktid liideti. Seejärel toimus teiste koolide poolt kaasa võetud ülesannete võistkondlik lahendamine. Iga kool oli leidnud kaks huvitavat ülesannet. Oma kooli poolt esitatud ülesandeid õpilased ei lahendanud. Seega tuli tunni jooksul hakkama saada 8 keeruka ülesandega. Mõned näited kaasatoodud ülesannetest:

1. Minu vanus moodustab neli kolmandikku poolest ajast, mis on jäänud minu 100. sünnipäevani. Kui vana ma olen? (Tääksi)

2. 9 meest pruukisivad 16 penikoorma läbimiseks 10 rubla. Kui kaugele sel võrral viis meest 25 rublaga saavad? (Saarepeedi)

3. Keegi roomlane pärandas oma varanduse naisele ja veel sündimata lapsele. Kui sündinuks poeg, saanuks ta kaks kolmandikku pärandusest ja naine ühe kolmandiku. Kui sündinuks tütar, saanuks tema ühe kolmandiku ja ema kaks kolmandikku. Kuid naine sünnitas kaksikud – tüdruku ja poisi. Kuidas nüüd pärandust jagada? (Olustvere)

4. Vaata juuresolevat pilti.

Kel huvi, võiks need ülesanded ära lahendada. Vastused võib saata onne.aver@mail.ee Vastuseid teab Olustvere põhikooli võistkond: Tõnn Kukk (9. klass), Elis Rahulaan (8. klass) ja Maarja Melani Pastak (7. klass). Nemad said võistlustel I koha Tääksi ja Leie ees. Õpetajad-parandajad kiitsid Olustvere lapsi ülesannete lahenduskäikude põhjalike vormistuste eest. Lisaks sai Tõnn Kukk eripreemia peastarvutamise eest, kuna tegi ainsana õigesti kõik 20 tehet. Üheks aastaks sai Olustvere kool enda kätte rändauhinna – H. Jaaksoni raamitud foto, mille taha on kirjutatud kõikide eelmiste võistluste võitjate nimed.

Noorema vanusegrupi võistlusele pääses igast klassist üks õpilane. Tal tuli lahendada tekst-, nuputamis- ja kujundülesanne ning läbida peastarvutamisvoor. Siingi tuli võitjaks Olustvere põhikool: Kristjan Markus Soomets (1. klass) – I koht, Tauri Kiis (2. klass) – II koht, Karl Viies (3. klass) – II koht ja Mari-Liis Lillemäe (4. klass) – II koht.