2. novembril kõlas Eesti Rahvusmeeskoori esituses klubi suures saalis koorimuusika klassika, üle saja inimese istus saalis. 2. detsembril esinesid flöödil Oksana Sinkova ja kitarril Jelena Ossipova. See õdus ja kammerlik õhtupoolik oli sissejuhatus kaunisse advendiaega.

Kuna inimeste huvi kontsertide vastu osutus märkimisväärseks, siis otsustati projekti jätkata ning uuel aastal on võimalus taas kuulata huvitavaid muusikuid.

1.veebruaril algusega 19.00 esinevad Anu ja Triinu Taul, kaastegevad Tarmo Noormaa (lõõtspill) ja Taavet Niller (bass) kavaga IIDNE TEE - „laulud meist, ajast, meid ümbritsevast, vaatame ja kulgeme sellest koos läbi".

Kaks õde, Triinu ja Anu Taul, kasvasid üles muusikutest peres. Isa oli torupillimeister, ema laulis ansamblis. Vanaisa oli muusikaõpetaja ning vanavanaisa meisterdas kandleid. Oli loomulik, et Mulgimaal üles kasvanud õed hakkasid juba põlvepikkustena isa järgi torupilli harjutama ning emalt saadud kuldsel häälel laulma. (http://www.virufolk.ee/ node/1614)

13. märtsil algusega kell 18.00 esitab klassikalist klaverimuusikat Eesti noorema põlvkonna üks silmapaistvamaid pianiste Age Juurikas.

Sugestiivse esituslaadiga Age Juurikase repertuaar on lai ja tehniliselt nõudlik. Saksamaal, Soomes ja Venemaal õppinud muusik oskab ühendada Venemaa ja Euroopa klaverimängutraditsioone, peab lugu vene romantikast ning vaimustub 20. sajandi alguse muusikast. (http://interpreet.ee/ eliitkontserdid-age-juurikas/) "Age Juurikas kujundab muusikat suurejooneliselt ja terviklikult, takerdumata liigsetesse detailidesse. /.../ Igast fraasist kiirgab suurt veenmisoskust ja tugevat tahtejõudu." (Nele-Eva Steinfeld, Muusika, juuli 2005)

Kilingi-Nõmme klubis mängib Age Juurikas M. Mussorgski klaveripalade tsüklit „Pildid näituselt". See teos on suurepärane näide sellest, kuidas helide abil on võimalik pilte „maalida". Idee teose kirjutamiseks sai Mussorgski oma sõbra, kunstnik Viktor Hartmanni näitust külastades. Elektroonilise variandi klaveripalade tsüklist on loonud jaapanlane Isao Tormita. Kel huvi, võib enne kontserti Youtube´ist kuulata.

5. aprillil algusega kell 19.00 annab kontserdi Eesti levikultuuri grand lady Silvi Vrait, tema kuulub nende lauljate hulka, keda teab iga eestimaalane. „Silvi laulab vikerkaarega võidu. Lihtsalt ja kargelt kõlavad nii šansoonid kui ballaadid, blues ja spirituaal, jazz ning rahvalaul. Teda kuulates on õhk kirju ja muusika kuulaja soontes." Siiri Oviir

Soovitus lapsevanematele: paluge, lunige, käskige, sundige või meelitage endaga kaasa ka oma teismelised noored ja uskuge, kontserdikülastustest saab meeldiv mälestus teile kõigile kogu eluks. See on just see koht, kuhu tulla kodust välja oma lähedastega ja hiljem on tore arutada muljete üle.

Programm baseerub koostööle ning kaasrahastusele Saarde valla, Helikunsti sihtkapitali, Pärnumaa ekspertgrupi ja Eesti Kontserdi poolt.

Hingekosutavat kontserdielamust!