Piret Laosele anti võimalus osaleda Elmari raadio katsevoorus, mille ta ka läbis. Nüüd töötab Piret hommiku- ja ka päevaprogrammis. Ta rääkis saate ettevalmistamisest ja läbiviimisest.

Tööpäeva pikkus ei kattu saate ajag (kell 6- 10). Töö algab ettevalmistustega ja tavaliselt on see kohe peale programmi, mil valmistutakse järgmiseks saateks.

Palju nalja tekitasid helisalvestised saateapsudest. Saime kuulata “Lapse suu” saadet ning kohe peale seda kõlas küsimus, kuidas saatejuhid suudavad naeru kinni hoida. Vahel juhtub ka, et seda ei suudeta. Kõige parem on gi “Lapse suu” saadet teha telefoni kaudu, sest kui keegi kipub naerma, saab saatejuhtide hääle maha võtta.

Programmi sissejuhatav jutt “ Tere hommikust, nüüd on eetris see ja see...” mõeldakse välja kohapeal. Raadio Elmar on eriline selle poolest, et siit saab kuulata ainult eesti muusikat. Kui ingliskeelne muusika eetrisse lastakse, peab see olema hästi põhjendatud.

Kui kohtumise aeg oli otsakorral, loosis Piret Laos välja Elmari lauluplaadi. Auhinnamängus said osaleda kõik kuulajad. Õpetaja Karin Järv sai fortuunaks ning võitjaks osutus Danel Prans.

Meil oli kõike seda väga huvitav kuulata ja Piretil oli kindlasti tore olla oma vanas koolis.