Polnud seal tegelikult uskumatut midagi, kõik puha tõsise töö vili. Nii võis jõuluseid laule Rae kultuurikeskuse kaaresaalis kuulda juba varasügisest saati. Oli laululaager Türil Veskisillal, korralised ja erakorralised proovid, väsimus ja vaimustus... Kuni jõudiski advendiaeg - jõuluootusaeg. Kirikukontsertide repertuaar oli päris raske, aga ka väga pühalik-ülev. Laule Tšaikovskilt ja Brucknerilt, Kreegilt, Tobiaselt ja Pärdilt, eesti ja vene ja saksa ja ladina keeles... Uskuge, selle repertuaariga hakkama saamine oli tõsine ettevõtmine, aga seda innustavam!

Esimene kontsert toimus Kaarli kirikus koos mitmete teiste Segakooride Liitu kuuluvate kooridega, siis pikk sõit Peterburi Jaani kirikusse sama seltskonnaga. See meeleolu kõrgete kirikuvõlvide vahel - lasta lauludel tõusta ja kajada otse taevalaeni. Seda polegi võimalik kirjeldada, seda peab ise kogema!

Akadeemiline repertuaar vahetus lustlikumate, kõigile tuntud jõululugudega - ees ootas Stockholmi kruiis. Sellel tuuril ühines meiega me ilmarändurist endine kooriliiige ja üks koori asutajaist - Riho koos kitarri ja mõne soololauluga. Enne laevareisi andsime veel kontserdi meie Marje töökoha jõulupeol.

Oli tõeliselt vahva merereis, sai tantsuplatsil kareldud, karaoket lauldud, niisama sõprade seltsis mõnus oldud... Kaks kontserti andsime ikka ka. Meie nautisime laulmist ja publik laulude äratundmisrõõmu. Kas kõik perfektselt õnnestus või mitte, polnudki ehk kõige tähtsam. Ja ehkki jõululund polnud ei kodus ega Stockholmis, saime helge-valge jõulutunde sellelt reisilt küllap kõik kaasa.

Uus aasta uute plaanide ja tegemistega on alanud. Esimese uuendusena toimuvad sellest aastast kooriproovid üle kuu Peetri koolimajas ehk siis - veebruarikuu proovid Jüris Rae kultuurikeskuses, märtsikuu proovid Peetris jne. Plaanidega oleme juba kevades - kindlasti toimub koorilaager, üks eesmärk on Jazz-Pop-Fest maikuus Viimsis. Muidugi laulame ka Klunkeril. Ning kui kõik õnnestub, läheme ka augusti lõpus Helsingisse Põhja- ja Baltimaade koorifestivalile. Veel enne kõike seda tahame osaleda 3. märtsil Toilas talvise laulupeol "Jää-hääl".

Lõpetuseks killukesi meie dirigendi Alice ütlemistest:

(Käsil on laul "Puhkus Viljandis", kus soovitatakse osta pilet ja istuda rongi.)

"Te sõidate igaüks eri rongiga!!!" "Mehed, läheme nüüd piletit ostma!"

Kellel nüüd lugedes tekkis ilmvõitmatu isu meiega koos laulda ja lustida siis - TERETULNUD ON UUED LIIKMED KÕIGISSE HÄÄLERÜHMADESSE!

Iseäranis rõõmsad oleksime täienduse üle meeste ridadesse. Kellel huvi, võib ühendust võtta meie koorivanema Annicaga meilitsi annica.andra@gmail. com, oma "nägu" on Rae kammerkooril ka Facebookis, kus meeleldi suhtleme. Või tulge otse proovi esmaspäeva õhtul kell 18.30, veebruarikuus Jürisse Rae kultuurikeskuse kaaresaali või märtsis Peetri kooli lauluklassi.