Eelarve põhitegevusetulu kokku on planeeritud 1 851 742 eurot, millest tulumaks on suurim tulu allikas omavalitustele - 1 023 597 eurot.

Kulude poolel olulisi muutusi võrreldes 2011. aastaga ei ole. Töötasud püsivad eelmise aasta tasemel. Teedehoiuks on planeeritud sellel aastal 61 440 eurot. Kuigi lumekoristusteenuse hinnad on pea kahekordistunud, oli talv õnneks leebem kui möödunud aastal, kui kogu teederaha kulus talihooldele. Sellest lähtuvalt on meil suurem võimekus teostada asfaltaukude plommimistöid ja kruusateede suvehooldust.

Suurimaks investeeringuks 2012. aastal on 434 600 eurot omaosalusena Aravete ja Käravete alevike ühisvee- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimistöödeks. Selle raames toimuvad käesoleval aastal projekteerimistööd. Kevadel alustatakse reoveepuhastite projekteerimist ja ehitamist. Torustike renoveerimistööd võivad lükkuda järgmisse aastasse. Antud projekt on läbi aegade Ambla vallale üheks suurimaks investeeringuks, mille planeeritav omaosalus on kokku ca 723 000 eurot.

Ambla vallas tegutsevaid aktiivseid mittetulundusühinguid toetatakse kokku 14 652 euroga. Oma tegevusega rikastavad nad meie igapäeva elu ning lisaks investeerivad koduvalda läbi erinevate meetmete toetustega. Jätkuvalt on omavalitusele prioriteet toetada projekte, mille jaoks on seltsid saanud põhisoa rahastuse muudest fondidest ja programmidest.

Vaadates selle aasta eelarvele ja mõeldes, mida kõike on vaja parendada ja renoveerida, jõuame paratamatult selleni, et raha kõigeks ei jätku. Selge on see, et oluline on leida programme ja fonde, kust on võimalik taotleda täiendavaid rahalisi vahendeid.

Vaatamata pingelisele eelarvele on oluline, et kasutame rahalisi vahendeid efektiivselt. Kindel on see, et läbi koostöö suudame väljuda keerulisest majandusolukorrast tugevamana.