Homme toimuvad mittetulundusühingute ja kodanikualgutuse ning spordi valdkonna töörühma koosolekud, teisipäeval käisid koos hariduse ja taristute töörühm. Augusti lõpupäevil saavad kokku planeerimise ning kultuuri, huvihariduse ja noorsootöö töögrupid, 31.augustil haljastuse ning sotsiaal- ja tervishoiu töögrupid.  

Uus arengukava tuleb varasemast uudsem. Selle üheks osaks on lisaks tekstilisele osale  visuaalne osa, mis  hõlbustab linnakodanikel arengukavast paremini aru saada.

Arengukava visuaalse osa koostab arengukava juhtiv konsultant Ülari Mark Urban Mark OÜst, kirjaliku poole teine konsultant Rauno Schults Allianss Arhitektid OÜst.

Teiseks uuenduseks on koostatavas arenguakvas selle kooskõlla viimine 2009.a kehtestatud Rakvere linna üldplaneeringuga 2011-2030 ning koostatava Rakvere linna eealrvestrateegiaga.

„Mida suurem on arengukava seos eelarvega, seda parema arengukava linn saab," ütles konsultant Ülari Mark.

Nii üldplaneeringul kui arengukaval on mitmeid ühiseid jooni: mõlema puhul on tegu sotsiaalse kokkuleppega ja nad on investeeringute aluseks. Arengukava määrab lähiaastateks prioriteedid, mille alusel üldplaneeringut ellu viiakse.

Pärast arengukava väljatöötamist töörühmades järgneb selle avalik väljapanek ja avaliku arutelu ning vastuvõtmine.

Neljapäeval, 25. augustil toimub kaks töörühma töökoosolekut: linnapea Andres Jaadla juhitava mittetulundusühingute ja kodanikualgatuse töörühma koosolek algusega kell 9.15 ja kell 13.00 spordi töögrupp volikogu liikme Aleksandr Holsti juhtimisel Art Cafe seminariruumis (Rakveres Lai 18).

___

Rakvere linnavolikogu algatas Rakvere linna arenguakva koostamise 2011-2030 tänavu 20. aprillil, moodustas 11 valdkondlikku töökomisjoni ja kinnitas komisjonide juhid:

planeerimise töögrupp - Rainer Miltop;

keskkonna töögrupp - Urmas Tamm;

haljastuse töögrupp - Anu Kivi;

infrastruktuuri töögrupp - Ain Suurkaev;

turismi töögrupp - Mihkel Juhkami;

hariduse töögrupp - Rannu Eimla;

kultuuri, huvihariduse ja noorsootöö töögrupp - Anne Nõgu;

sotsiaal- ja tervishoiu töögrupp - Kairit Pihlak;

spordi töögrupp - Aleksandr Holst;

kodanikuühiskonna töögrupp - Andres Jaadla;

rahanduse töögrupp - Marko Torm.