Festivali ametlik avamine toimus argipäeva õhtul Rannarahva Muuseumi hoovil. Avasõnad ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas, kes rääkis randluse olulisusest ja selle seotusest viimsilaste identiteediga. Rahvast saabus tervitama ka festivali toetaja SA Tallinn 2011 esindaja Jaanus Mutli. Argipäev lõppes ansambli Jäääär kontserdiga Rannarahva Muuseumi õuel ning näituse "Liiv, mutt, natt, pilk ja peru - midagi ei saa aru" avamisega.

Teise päeva, rannarahva turupäeva hommikul kallas vihma nagu oavarrest. Sellele vaatamata kerkisid müügipunktid nii kalaturul kui ka käsitööturul üksteise järel üles. Vabaõhumuuseumi heinamaal oli 10-sentimeetrine veekiht, väravaesisel muda - platsil oli mõnus paljajalu ringi lipata, nagu vanasti rannakülas. Lisaks turule alustasid tööd õpitoad, neile lisandus kalaakadeemia, kus Arvo Tuvikene loenguid andis, ehetekoda, kus oli võimalik valmistada ehteid, ja võrguvaiba tegemise õpituba. Toimus ka mitmeid võistlusi - vürtsikilusöömise võitis üle mitme aasta taas Silvi Viimsist, räimi puhastas kõige kiiremini Milvi Leppneeme külast, parimaks kalafileerijaks tunnistati Kaido Rannamõisast ning rannarahva kahevõistluse (kuiv kala + kann õlut aja peale) pani kinni Margus Kehrast.

Õhtuks said Rannamõisa Laevaseltsi mehed ruhe välja raiutud - see on kingitus Rannarahva Muuseumile, mida saab iga huviline käia vabaõhumuuseumis uudistamas.

Pühapäev oli vaba päev. Hommikul käidi kirikus, siis osaleti paatide karnevalil ja seejärel suunduti vabaõhumuuseumi, kus toimus päev läbi tants ja trall. Kontserdi lõpus toimus muuseumi uue paadi, ruhe veeskamine - paadile sai nimeks Koidu. Kõik kolm päeva hoolitses kohalolijate hea tuju eest päevajuht Veiko Taluste. Tema juhtumisel said teoks temaatilised mängud, võistlused ja peeti maha oksjon.

Festivali külastas kolme päeva jooksul paartuhat inimest. Oli vihma, oli vett, oli päikest. Külastajad said palju uusi teadmisi, mida edasi anda. Rannarahva Muuseum tänab kümneid kaasaaitajaid - kohtumiseni järgmisel aastal!