Pärast rohkem kui aasta pikkust planeerimist on asjad sealmaal, et naiskonna osalemise Meistriliigas võib välja kuulutada. Vajadus võistkonna järele on tegelikult olnud sama kaua kui meeste võistkonnal, sest oma koolist on välja kasvanud mitmeid noori naisi, kes on pidanud oma mängusoovi rahuldama Tallinna võistkondades. Neist tuntumad on äsja 3X3 Maailmameistrivõistlustel individuaalses osavusvõistluses maailma parimaks osutunud Pirgit Püü, Eesti naiste koondisesse jõudnud Kerli Haas ning paljudes noortekoondistes mänginud Kaia Kosk ja Solveig Kesküla. Kõik nad on korduvalt Tallinna Eclexi võistkonnas ka Eesti meistriteks tulnud!

Rapla uues võistkonnas hakkavad neist mängima Kaia Kosk ja Kerli Haas. Meistriliiga kogemus on ka Kadri Kruusimägil.

Nemad kolmekesi on need, kes peavad vedama põhiraskust äsja gümnaasiumi lõpetanud Kristel Viljuse ja veel noorteklassis mängivate tüdrukute kõrval.

 „Raplas on aegade jooksul alati endises spordikoolis poiste kõrval ka tüdrukud korvpallitrennis käinud. Kuigi naiste korvpall ei saa tavaliselt samasugust kõlapinda kui meeste oma, olen kindel, et Raplas tuleb kodumänge vaatama rohkem pealtvaatajaid kui üheski teises Eesti saalis," usub klubi tegevjuht Jaak Karp. Klubi on ülimalt tänulik kõigile toetajatele, kes aitavad naiste võistkonna esimesel hooajal Meistriliigasse viia!

Mehed on rassinud meeste moodi

Rapla Meistriliiga võistkond on uueks hooajaks valmistunud juba üle kuu aja. Algava, kolmanda hooaja jooksul sisaldas ettevalmistusperiood esmakordselt ka treeninglaagrit väljaspool Raplat.

Võistkond valas augusti lõpus nädal aega pangede viisi higi eelkõige suusatajate paradiisiks oleval Jõulumäel. Sellele järgnes treeningturniir Tallinnas ja siis taas trennid, trennid, trennid. Võistkond jätkab sama treeneripaari Indrek Ruudu ja Toomas Annuki juhendamisel ja väga suuri muudatusi pole ka mängijate hulgas. Algviisikust on Saksamaa amatöörliigasse lahkunud Sven Kaldre, tema koha tahab „põhis" võtta noor Hiiumaal sirgunud Pärnu klubist Raplasse siirdunud Martin Paasoja. Pärnust tuli ka teine Hiiumaa noormees Kristjan Voolaid, seega koos Indrek Kajupangaga mängivad sisemaa võistkonnas juba 3 „saarlast". Rapla võistkond on kahe hooajaga muutunud Eesti noortekoondislaste lemmikvõistkonnaks, kus nähakse parimaid võimalusi arenguks läbi üliraskete treeningute ja korralike mänguminutite. Kokku on U18 ja U20 vanuseklassi noormehi juba 8, kui loa meil mängida saavad ka Tiit Soku Korvpallikooli kasvandikud Martin Jurtom ja Tiit Talumaa. Tagasi Raplasse tahab tulla ka Eesti poiss Rootsi koondises Sebastian Schüzler.

Koduvõistkonda võib loodetavasti mängimas näha juba septembrikuus, kui tehakse mõni kontrollmäng ja algavad Eesti Karikavõistlused.

Noored hoiavad järjepidevust

Igapäevaste treeningutega jätkavad ka suure osa suvest treeninud noored. Pikk mängupaus on käed sügelema ajanud nii poistel kui tüdrukutel, kes esimesi võistlusmänge ära ei jõua oodata.

Pisut paremas seisus on need noored korvpallurid, kes ka sel suvel erinevatesse Eesti noortekoondistesse kuulusid ja seeläbi said võimaluse Euroopa Meistrivõistlustel osaleda. See, et igasse koondisesse kuulub ka mõni Rapla Korvpallikooli kasvandik, on juba praktiliselt kohustuslikuks muutunud. Samuti toidab meie väikelinna klubi Audentese Spordikooli, kus alates 1. septembrist õpib juba 4 noormeest ja 2 neidu.

Kõik lapsevanemad on teretulnud ühendust võtma klubiga, et uurida, mis päevadel ja aegadel on nende lastel võimalik korvpallitreeningutega ühineda. Oodatud on lapsed alates esimesest klassist, agaramad lapsevanemad võivad oma võsukesed trenni tuua aga juba ka lasteaia viimasest rühmast. Infot treeningute aegade ja saalide kohta saab meiliaadressilt: janne@raplakk.ee või telefonidelt: 489 4175 ja 554 1216.