Sel aastal oli autovaba Rapla-Kehtna vaheline teelõik, kus lustisid 250 inimest 3 tunni jooksul. Autovaba päeva eesmärk on juhtida tähelepanu jalgsi ja jalgrattaga liiklejatele, kutsuda üles inimesi keskkonnasäästlikumalt käituma, aktiivselt liikumisega tegelema ning tervist väärtustama.

Päev oli tõesti imeilus - suve kõige soojem ja päikselisem päev, kauni Öökulli paisjärve ääres südamlik kontsert Jaan Elgula poolt ja vahvad loosiauhinnad. Valtu küla puhkealale sattusid nii mõnedki esmakordselt ja avastasid kindlasti enda jaoks ühe imekauni paiga, uued võimalused puhkamiseks ja suve nautimiseks.

Rattaga Raplamaal seltskonna, Maanteeameti, Rapla Maavalitsuse, Rapla ja Kehtna vallavalitsuste koostöös see päev sündis - ei ole vaja linnukesi kellelgi kuhugi joonistada, vahel võib ju midagi teha tavapärasest teistmoodi!

Sel aastal oli jalgrattureid kõige rohkem, lisaks rullitajaid, kõndijaid vankriga või keppidega. Samal teelõigul toimus ka Rapla-Kehtna rahvajooks.

Autovabal päeval kingiti kahele lapsele ka jalgratas, mistarbeks koguti annetusi maakonna inimestelt. Ilus algatus! Jalgrattad anti üle nii Kehtnas kui Raplas päeva alguses, et lapsed saaksid kohe uue korras rattaga teele minna. Rattaga koos oli loomulikult ka kiiver.

Pahastele inimestele, kes kirjutasid, et peavad pühapäeval täpselt samal ajal poodi minema autoga või Öökullist Kaereperre lapse sünnipäevale - siis tegelikult selle päeva mõte oligi suunatud nimelt teile, kes te võiksite kasvõi üks kord aastas liikuda kuidagi teistmoodi kui autoga. Väike uutmoodi mõttepoeg pähe panna. Öökullist Kaereperre on ju mõnus jalutada või viis minutit rattaga sõita. Õnneks oli päevanautijaid oluliselt rohkem kui vingujaid.

Järgmisel aastal ma paneksin Rapla-Märjamaa teele selle tegevuse - eeskätt on vaja tähelepanu juhtida Rapla-Kuusiku teelõigu ohtlikkusele ja kergtee hädavajalikkusele! Kuidas järgmisel aastal tegelikult saab - seda täna ei tea, aga mina arvan küll, et sellist traditsiooni võiks jätkata!

Autovaba päeva toetasid Euroopa Sotsiaalfond, Hasartmängumaksu Nõukogu ja mitmed sponsorid.