Tänavu sõidetakse ca 200 km Ida-Virumaa teedel, kogu teekonna vältel aidatakse kohalikel elanike kontrollida nende rataste seisukorda, külastatakse kohalikke postkontoreid, piirivalvekordoneid ja tehakse koostööd Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega. Heaks tavaks on saanud, et läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Kuna uues liiklusseaduses on alates 1. juulist kiiver alla 16-aastastele ratturitele kohustuslik, siis on käesoleva aasta Rattaretk võtnud just selle sõnumi levitamise enda südameasjaks.

Margus Kotter Politsei- ja Piirivalveametist sõnas: "Rattaretk on saanud hüvaks traditsiooniks, mis aitab ohutut liiklemist propageerida. See on hea viis uue liiklusseadusega harjumiseks ning sellega tutvumiseks. Kutsume jalgrattureid üles kasutama liikluses alati kiivrit ja helkurvesti, sest see on teie enda ohutuse huvides. Loodame, et Rattaretk aitab eestimaalastel end uue seadusega paremini kurssi viia ja tõstab inimeste teadlikkust liiklusohutuse olulisusest."

Peatuskohtades tehakse kõikidele huvilistele ka ratta tehniline ülevaatus, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ja tehnilist seisukorda ning soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Kõik Rattaretkel osalejad kannavad kollas linti, et avaldada toetust keerulises olukorras kaasmaalastele Liibanonis.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

8. juulil: 9.00 - Jõhvi, Keskväljak; 13.45 Kohtla-Järve, spordihoone väljak; 20.00 Narva-Jõesuu, bussijaama juures.
9. juulil: 9.30 Narva, Peetri plats; 20.00 Alajõe, poe parkimisplats.

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.

Rattaretke marsruut: Jõhvi - Kohtla-Nõmme kaevanduspark - Kohtla-Järve (VKG OIL) - Ontika - Valaste - Toila - Sillamäe (Silmet) - Narva-Jõesuu - Narva - Eesti Soojuselektrijaam  - Poruni ürgmets - Gorodenka - Kuningaküla - Permisküla - Jaama - Alajõe