Kahjuks on töö ministri nõunikuna ja arvatavasti ka muude tähtsate parteiliste ülesannete täitmine võimaldanud Andres Kaarmannil 2011. aastal osaleda vaid pooltel volikogu istungitel, mistõttu volikogu ja linnavalitsus on kindlasti ilma jäänud paljudest tarkadest ettepanekutest ja nõuannetest. Ka volikogu komisjonide tegevuses, kus toimuvad põhjalikud arutelud ja arvamustevahetused kohalikku elu käsitlevatel teemadel ning seisukohtade ja ettepanekute väljatöötamine volikogule otsustamiseks saadetavate eelnõude osas, ei ole Kaarmann osalenud 2009. aasta valimistest saadik. Kindlasti teeb valijatele tõsist muret rahvasaadiku sedavõrd pingeline ajagraafik, mis ei võimalda pühenduda täie tõsidusega valimislubaduste täitmisele. Ei suuda teda selles aidata ka kõiki kõikjal esindav Ilmi Ternovskaja. Seetõttu oli ka igati arusaadav Andres Kaarmanni kurtmine volikogu istungil, et Ta jõudis eelnõudega tutvuda vaid osaliselt.

Kuna aga viimasel volikogu istungil oli Kaarmann saanud endale tänuliku kuulajaskonna Ilmi Ternovskaja ja Ülle Tamme näol, siis pidas ta just nüüd õigeks jagada omi tarku mõtteid ja nõuandeid ja seda sellise entusiasmiga, mille kõrval isegi Peeter Oja võiks kahvatuda.

Ei kammitsenud Kaarmanni ei kodukord ega takistanud enda puudulik info Teda eelnõusid kritiseerimast. Showman läks nii hoogu, et läbilugemata arengukava kiitis juba ehetega Jõulupuuks. Kuna Kaarmann ise aga selle ilusa asja juures Jõuluvana rolli ei saa mängida, andis Ta teada, et tegemist olevat vist hoopis kellegi!? üliõpilase magistritööga. Loksa Gümnaasiumi arengukava aga tekitas Tal mõtteid, kuidas terves Eesti riigis hariduselu korraldada. Ikkagi nõunik ja haridus- ja teadusminister Aaviksoole lähedal seisev isik, nagu olla Andres Kaarmann väitnud, kui keeldus allkirja andmast Loksa Gümnaasiumi toetuskirjale! Jääb vaid loota, et eelmises töökohas riigikaitse küsimustes Kaarmannilt nõu ei küsitud, isegi siis mitte kui Eesti rahvale tähtsat Vabaduse Risti püstitati.

Kriitikale, et ehk on ministeeriumi ametnike suu läbi avalikkusesse jõudnud hariduskorraldust puudutavat valeinformatsiooni ja kontrollimata andmeid, teatas nõunik Kaarmann, et valesid levitavad teised. Seega võis aru saada, et ametnike alluvuses töötavad veel teised, kes segadust külvavad.

Linna ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniteema käsitlemisel jõudis Kaarmann isegi Loksa Mere pankroti mainimiseni, teatades, et pankroti eel olevat inimesed saanud odavaid teenuseid, sh sooja. Tule taevas appi - kui ikka show, siis täispileti eest! Eks Kaarmann ise tea -töötas Ta ju Loksa Meres tollal ametit õppiva juristina! Kui see aga oli tähelepanu juhtimine tänastele, kõrgetele kommunaalteenuste hindadele, siis pani Ta küll mööda. Sest täna maitseb Loksa rahvas just neid kibedaid vilju, mille kasvatamisel Kaarmann koos endise Loksa Mere juhataja reformierakondlase Igor Ignahhiniga ja koos Loksa Mere varasemate juhtidega hoolt kandsid. Aga nagu iga show saab otsa, nii rauges ka lõpuks volikogu liikme hoog. Edaspidiseks soovitan volikogu liikmel Kaarmannil rohkem tööd teha, rohkem mõelda ja siis öelda seda, mis kuulamist väärib! Siis tuleb ka Andresele Jõuluvana ilusate ehetega Jõulupuuga.

Mõnusat Jõuluaega!