Uuel hooajal vahetult enne laste vastuvõttu toimus teadmiste kogumine läbi õuesõppe Osmussaarel. Riisika personal trotsis tujukat eestimaa suve ning sõitis Arabellaga üle vahutavate lainete saarele. Matkasime kogenud giidi saatel mööda rannikut ja tutvusime Osmussaare väga mitmekesise loodusega.

Üllatusime mitmete taimede puhul, et mandril kasvav sama taim võib saarel nii erinevalt välja näha. Roomavad kadakad, mini-magesõstrad ning rikkumata looduses rikkalikult õitsev naistepuna ja nõmmliivatee. Silmasime lammaste karjamaadel ainulaadseid neugrundbretšarahne. Kõrgel paekaldal toimus loodusõpetus + geograafiatund. Võipätakas kasvas kohati fosiilidel, mida olid rikkalikult märgata suurtle paepankadel. Nägime saare kivist „krokodillifarmi". Tuletorni alla olid aukartusäratavad võimsad ristuvaid laineid, mis iga aastaga saart vähemaks lihvisid. Loomakasvatuses kogusime teadmisi lammaste ja lihaveisete kohta. Ajaloost saime teada kogu saare tekkimise- ja olustikuloo nii enne kui pärast II maailmasõda.

Taas üks Eestimaa saar on Riisikaperel avastatud lisaks Pranglile, Aegnale, Naissaarele ja Kihnule. Iga lasteaiaõpetaja peab tundma oma Eestimaa kauneid paiku, kus meil on veel väga palju avastada.

Nüüd saame jälle rikkamana lastele uusi teadmisi jagada.

Tegusat õppeaastat õpetajatele lastele ja nende vanematele!