Rahvamaja juurest mindi rongkäigus edasi moto- ja off-roadiväljakutele. Kõigepealt demonstreerisid oma tehnikat ja sõiduoskusi kõige nooremad motomehed. Hiljem said kõik väikesed soovijad ka ise motorattasõitu proovida. Poiste isad olid lastele igati toeks. Lembit Nõlvak tutvustas lühidalt mootorrataste tehnilisi näitajaid ning omapära. Seetõttu kujunes päev väga õpetlikuks kõigile huvilistele. Kindlasti leidus laste hulgas neid, keda motomaailm tõeliselt huvitama hakkas. Järgnesid demonstratsioonsõidud ATV-dega. Paljud isad olid oma lastele sõidukid kaasa võtnud ning väikesed mehed said näidata juba omandatud kogemusi. Sõitjate hulgas oli 5-6 aastasi ja vanemaid poisse. Samuti tehti ratastel kõikvõimalikke selgeksõpitud trikke.

Päeva edenedes said sõidujärje järjest suuremad noormehed. Erilist vaatemängu pakkusid juba tipptegijad motoklubist. Võistluseks kogunes 6 meest võidusõiduratastel. Kümne ringi järel saavutas esikoha number kümne all sõitnud Lembit Nõlvak.Autoorienteerumisse registreeriti 15 meeskonda. Läbida tuli legendi järgi 40 kilomeetrit, samal ajal vastates kontrollküsimustele. Autoorienteerumise võitis ajaga 54 minutit Heleni ja Toomas Uusen, kusjuures kõik kontrollküsimused olid õiged. Teise koha saavutasid Aivar Roos ja Heini Peenemaa 59 minutiga ja õigete vastustega, kolmas koht kuulus Ainar Münt ja Marion Haaremäele 1 tunni ja 4 minutiga samuti kõikide õigete vastustega.Väga huvitava kogemuse said kõik off-roadi maasturitega sõitjad. Maastik, mida läbiti oli põnev ja käänuline, milleks vajas juht üksjagu oskusi. Mägimaasturid mürisesid soovijatele hilja õhtuni.

Päeva lõpuks süüdati jaanituli mõisapargis. Tantsuks mängis ansambel „Vanker". Päev kujunes meeldejäävaks ja kogemusterikkaks kõigile motomaailma huvilistele. Taoline üritus võikski kujuneda traditsiooniliseks, sest algus on tehtud.

Tänu kuulub kõgile, kes panustasid oma energiat, aega ja vahendeid päeva kordaminekule.Eriline tänu Lembit Nõlvakule ja rajameister Meelis Needrale ning firma Nõlvak ja KO meeskonnale ning Toomas Kärpile Roosna-Alliku Maasturitest, samuti Heldur Rausbergile, kui kogu päeva juhile. Kairi Lõhmus ja Tiiu Väli Kaitseliidu Järva Maleva kateldega sildi all pakkusid kõigile osalejatele motosuppi. Kogu üritust valvas meditsiinitöötaja Hiie Kapten. Liiklusalast ohutustööd õpetas Maanteeameti Ida regiooni liiklusohutuse töötajad. Tänu ka Kemmerling OÜ-le.

Projekti toetasid rahaliselt Leader kohalik tegevusgrupp - Järva Aengu Partnerid, Anneli Karma poolt kirjutatud taotluse alusel. Täname kõiki koostöö eest!