Kooliminejad lapsed said temalt oma liiklusoskustele tuge, aga politseinikule puistati ka südant, kui vestluse käigus meenus oma ema-isa eksimus autojuhtimisel.

Päev hiljem tulid külla päästeameti vaprad tuletõrjujad eliitkomando uhke autoga. Täies mundris mehed tegid saalis suurematele lastele väikese õppuse, aga oma masinat esitlesid kõikidele põnnidele ja iga soovija tõsteti korraks ka rooli taha istuma. Isadepäeval otsisid lapsed koos isaga-emaga lasteaia pimedas hoovis taskulambi valgel helkureid ja mardipäeval käisid väikesed mardid vallamajas põllu- ja tööõnne soovimas.

Väikesed Lepatriinud ja Päikesekiired käisid Ugalas teatrietendust vaatamas, Mikud-Mannid aga leidsid toredad noored näitlejad hoopis Viiratsi raamatukogust.

Mikud-Mannid ja Mürakarud käisid koos jahimees Rihoga metsloomade söögikohas, et sinna oma sügise jooksul korjatud tammetõrud ja kodust lisaks toodud porgandid-kartulid-vili viia.

Päkapikud on liikvel

Nõnda jõudis märkamatult kätte jõulukuu ja tegemisi jätkub endiselt. Teadagi peavad nüüd eriti hoolsad ja korralikud olema kõik Pesamunad, Mürakarud, Lepatriinud, Päikesekiired ja Mikud-Mannid, sest päkapikud on ju liikvel! Mõni laps olla neid väikseid mehikesi ka näinud! Detsembrikuu esimese lasteaiapäeva hommikul kohtusid lapsed saalis päkapikuküla tegelastega, kes lubasid ka järgnevatel esmaspäevadel kohale tulla. Ja küllap tuleb taas enne koduseid jõule laste juurde ka eestimaine Jõulu-Jaak, kes igal aastal on rühmadesse kingitusi toonud. Kokatädil kipub ühel nädalal köögis kitsaks jääma, sest lapsed tahavad piparkooke küpsetada.

Lasteaia saal leiab pärast laulutunde samuti rohket kasutust, sest jõulunäidendi jaoks on Mürakarudel ja Päikesekiirtel vaja koos liikumist seada, Lepatriinudki lihvivad tantsusamme. Mikud-Mannid lähevad sel aastal hoopis Viljandi muuseumi rahvuslikku pidu pidama ja õpitavad laulud, mida küllap vanemad ja vanavanemadki tunnevad, kõlavad lustlikult ja hoogsalt ka mängutoas. Meie tillukesed Pesamunad on aga ise kui väikesed päkapikud, seetõttu jõuluvana kindlasti ei pahanda, kui lauluke sel aastal ehk päris selgeks veel ei saagi.

Nõnda kui väikesed ees, nii ka suured Rüblikud taga – või on see nüüd vastupidi, võta sa kinni, aga igatahes valmistuvad töötajadki hoolega jõuludeks. Hingekuu lõpetati ühisel vaiksel ja mõtlikul õhtul hingele, koos lihviti Tikatiiritsas kaunite jõulukaartide valmistamisoskust, Olustvere lasteaed ja leivakoja tore perenaine ootasid meid kõiki külla ja anti teada, et üks salapärane ja nähtamatu päkapikk kipub kangesti üllatusi jagama.

Iga nädalaga muutuvad rühmatoad, saal ja koridorid aina ehitumaks ja tõelise esimese kingituse lume näol tõi ilmataat lastele juba kätte. Käes on imeline aeg. Kuid kui juhtubki, et kingikott pole sel aastal ehk mõnes kodus väga suur, siis tulge lasteaeda! Laste mõnusat naeru ja sära silmist küll pihku ja kappi panna ei saa, hinge ja meelde jäävad need aga ometi. Jagame lahkelt kõigiga!

Häid jõule ja toredat aasta lõppu!