Saatse Põhikoolil oli minutipõhine internet olemas juba enne, siis sai ka kool hakata kasutama kuutasupõhist internetti koos raamatukoguga.

Esimese arvutikomplekti sain osta Saatse raamatukogule 2003. aasta lõpus. Selleks oli Kultuuriministeerium eraldanud maaraamatukogudele rahad. Teine arvutikomplekt toodi riigi toel natukene hiljem, 9. juunil 2004 a. Lisaks veel ka laserprinteri ja kiipkaardilugeja, mis on kasutuses siiani.

Mäletan oma esimest arvutikoolitust, mis toimus Värska Gümnaasiumis perioodil 03.02.99-16.04.99, 40 tundi, juhendajaks oli Värska Gümnaasiumi arvutiõpetaja Toivo Kadarpik. Siis tundus kõik nii keeruline. Mäletan, et silmas veresoon lõhkes, kas oli see eredast lumevalgusest või tõesti arvuti taga olemisest, kes seda teab.

Kuid tuli pingutada, sest raamatukogu töö kolis kõik arvutisse. Alates 2004. aastast alustas tööd veebiraamatukoguprogramm „URRAM", mis töötab täisfunktsionaalsuses Põlva Keskraamatukogu serveril.

Nüüdseks olen internetiga ammu sinasõber, julgustanud ja õpetanud mitmed inimesi internetti kasutama. Praegugi käib Tamaara iga päev vähekesehaaval teadmisi omandamas.

Saatse raamatukogu interneti sünnikuupäeva on hea meeles pidada sellegi järgi, et suhtlusportaalil facebook täitus samuti 4. veebruaril 10 aastat tegevuse algusest.