Jõhvi vallavanem Tauno Võhmari meelest ei ole ohutust meie liikluses kunagi liiga palju. „See ei ole ainult sajakonna inimese ratastega väntamine punktist A punkti B, vaid osa ühiskondlikust vastutusest, mis juhib tähelepanu sellele, et meie kõigi turvalisuse huvides on olla liigeldes viisakas ning jälgida enda ja teiste ohutust," lausus Võhmar.

Kutsume jalgrattureid üles kasutama liikluses alati kiivrit ja helkurvesti. See on hea viis uue liiklusseadusega harjumiseks ning sellega tutvumiseks.

Retke peatuskohtades tehakse kõikidele huvilistele ratta tehniline ülevaatus, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Kõiki huvilisi oodatakse peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ja tehnilist seisukorda, soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Matkajad külastavad ka kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid ning teevad koostööd Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega. Heaks tavaks on saanud, et läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

8. juulil: 9.00 - Jõhvi, Keskväljak; 13.45 Kohtla-Järve, spordihoone väljak; 20.00 Narva-Jõesuu, bussijaama juures.

9. juulil: 9.30 Narva, Peetri plats; 20.00 Alajõe, poe parkimisplats.

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.

Rattaretke marsruut: Jõhvi - Kohtla-Nõmme kaevanduspark - Kohtla-Järve (VKG OIL) - Ontika - Valaste - Toila - Sillamäe (Silmet) - Narva-Jõesuu - Narva - Eesti Soojuselektrijaam - Poruni ürgmets - Gorodenka - Kuningaküla - Permisküla - Jaama - Alajõe

Kõik rattaretkel osalejad kannavad kollast linti, et avaldada toetust keerulises olukorras kaasmaalastele Liibanonis.