Harjumaa koolidevaheliste meistrivõistluste kompleksarvestusse kuulub kaheksa spordiala - teatesuusatamine, võrkpall, jalgpall, korvpall, rahvastepall, kergejõustik (sisekergejõustik + staadioniteatejooks), murdmaateatejooks ja ujumine. Osalevad Harjumaa koolid kahes grupis. Gümnaasiumid ja põhikoolid eraldi. Meie koolile olid üliedukad teatesuusatamine ja ujumine, kus tõime võidukarikad koju. Teine koht kokkuvõttes kergejõustikus, murdmaateatejooksudes ja jalgpallis. Kolmanda koha saavutasime korv- ja võrkpallis.

29.jaanuaril toimunud teatesuusatamises tuli viis kulda kaheksast ja võidukarikas Sauele. 6-7 klassi tüdrukud 4x1,4 km -teatesõidus Hanna-Stina Meriste, Anna-Liisa Tõnismäe, Kersti-Liis Vimm ja Anett Kadastu (ülal pildil). 8-9 klassi poisid   4x3km - CristianAnton, AndreasAadli, RanonKriisa ja Harold Vilson. 8-9 klassi tüdrukud4x1,5 km -  MarliisOdamus, ElinaLiiva, EvelinSaks ja Triin Tammar. 10-12 klassi noormehed   4x3 km - OskarKuzmin, SanderSiniorg, KertPaidre ja  MikkKalamees ja 10-12klassineiud   4x1,5 km -  MerkePilve, Iti-LeeNeuhaus,KristelVist ja Laura Soosalu. 5 klassi poisid Henri Heinola, Emil Ojaperv, Kevin Telliskivi ja Kert Lehe lõpetasid kuuendana. Sama vanuseklassi tüdrukute Merily Palmissaare, Martina Eerme, Elisabeth Valdmanni ja Liss Viilma sõit äpardus tihedas konkurentsis suusakepi kaotuse tõttu ja pettunult lepiti seitsmenda kohaga. 6-7 klassi poiste Ragnar Tease, Kristopher Härmi, Kristjan Pingase ja Arttu-Mattias Jauhianeni pingutusi kroonis viies koht.

15.märtsil toimus sisekergejõustik. Võistkondliku II koha heaks andsid maksimumpunktid Emil Ojaperv - I kohad kõrgushüppes ja 60 m jooksus 5 klassi poiste seas. Sama vanuseklassi 600 m jooksu lõpetas võidukalt Egert Meriste. 5 klassi tüdrukute kaugushüppes oli võidukas Laura Häling. Kaks esikohta noppis ka 8-9 klassi tüdrukute seas Liisbeth Salutee - 60 m jooksus ja kaugushüppes. 8-9 klassi poiste kõrgushüppes  oli esimene Ranon Kriisa. Gümnaasiumi neidude kuulitõukes oli võidukas Gerda Joa. Christin Liiva kiire jooks tõi rõõmu - esikoht 60 m jooksus 6-7 klassi tüdrukute seas. Viiendate klasside poiste 60 m jooksus ja kaugushüppes kuulus teine koht Erik Orastule. Pronksmedalid võitsid Henri Richard Talgre 8-9 klassi poiste kuulitõukes ja Polina Piiskoppel sama vanuseklassi tüdrukute kõrgushüppes.

26.aprillil murdmaateatejooksus oli Saue Gümnaasiumi võistkond Kuusalu kooli järel teine. 5 klassi tüdrukute 5x500 m jooksus I koht ElisabethValdmann, LissViilma, MeriliUrva, LauraHäling ja MerilyPalmissaar. 5 klassi poiste 5x1000 m jooksus III koht Egert Meriste, Emil Ojaperv, Silver Milpak, Martin Aadli ja Ronald Viisimaa. 6-7 klassitüdrukute 5x500 m jooksus III koht Christyn Liiva, Hanna-Stina Meriste, Liis Marleen Verilaskja, Laura-Liisa Liiu ja Brita Veldermann. 8-9 klassi tüdrukute 5 x 500 m jooksus I koht Liisbeth Salutee, Marliis Odamus, Kristina Toomsalu, Karin Nappus ja Elina Liiva. 15.septembril staadioniteatejooksudes, vaatamata mitmetele teatepulgakaotustele, olime Jüri ja Kuusalu koolide järel kolmandad ja sellest piisas, et säilitada kergejõustikus teine koht. 5 klasside pendelteatejooksus teine koht, 4x50 m jooksus nii poisid kui tüdrukud kolmandad. Pildil vasakult esimene rida Frank Kuresaar, Silver Milpak, Andra-Anett Vester, teine rida Rasmus Kiik, Argo Aasjõe, Kristian Kutsar, kolmas rida Ketrin Kastehein, Helen Elmelo, Laura Häling ja Merili Urva.

6-7 klasside ülekaalukas pendelteatejooksu võit tühistati teatepulgavahetusel määruste rikkumise tõttu. Aga 4x100m võitsid ülekaalukalt meie tüdrukud Christyn Liiva, Elisabeth Valdmann, Kaidi Betti Käärik. 3x 800 m jooksu kontrollisid Laura-Liisa Liiu, Elisabeth Valdmann ja Arina Gamzina esimesest viimase vahetuseni. Hõbemedalid riputati kaela 4x100m jooksjatele Emil Ojapervele, Erik Orastule, Egert Meistele ja Ottomar Grossthalile. 8-9 klassi poisid Ranon Kriisa, Martin Vist, Andre Kesküll ja Henrik Kummer olid väärt samuti hõbemedalit 4x100m jooksus. Gümnaasiumi neiud Liisbeth Salutee, Kadri Miggur, Mari-Liis Viisimaa ja Age Ermos võtsid vastu hõbemedali 4x100m jooksus. Gümnaasiumi noormehed Mikk Kalamees, Kert Paidre, Karl Simmer ja Morten Meresma olid kolmandad 4x800m jooksus. Septembris-oktoobris võisteldi jalgpallis, kus oldi Viimsi järel teised. Pronksmedalid 8-9 klassi poisteleAndre Kesküll, Ranon Kriisa, Kaspar Kotter, Holger Suvi, Martin Vist,Hendrik Kummer, Andreas Aadli, Mark Erik Kink ja Allar Aasjõe ning gümnaasiumi noormeestele Kert Paidre, Vincent Ray Lambin, Stefan Kuld, Kaur Siimaste, Mihkel Alamaa, Esko Närska, Reimo Roopärg, Rimantas Šimkunas, Marko Mõek ja Sander Siniorg. Seitsmendate klasside poistele viies koht.

Nii korv- kui võrkpallis oli Saue kool kolmas. Medalikohtadele ei jõutud. Korvpallis 6-7 ja 8-9 ning 10-12 klasside tüdrukute võistkonnad neljandad ja poisid viiendad. Võrkpallis oli meie kooli kõrgeim koht viies ja see kuulus 6. klassi tüdrukutele. Võistkonnas mängisid Laura-Liis Hanikat, Christyn Liiva, Getter Mizer, Laura Reins, Grete Saar, Hanna Vaiklo ja Brita Veldermann. Rahvastepallis koolile kokkuvõttes seitsmes koht. Meie parim võistkond oli 5.klassi tüdrukute oma, kes jõudis viiendale kohale. Võistkonda kuulusid Laura Häling, Degrid End, Helen Elmelo, Andra-Anett Vester, Greta Reino, Peljaane Mänd-Rüntju, Anette Laamann Anett Pajur, Agnes Peetrik ja Ketrin Kastehein.

Kaheksanda alana toimus Keila Tervisekeskuses 3.detsembril teateujumine. Alavõit Saue Gümnaasiumile. Kaks esikohta kuulusid meie poiste võistkondadele. 6-7 poisid Marko Maivel, Karl Richard Herem, Ravel Reinhold ja Erik Hallikmaa. Gümnaasiumi esindasid Mikk Kalamees, Marek Matsu, Oskar Kuzmin ja Jalmar Mäe. Teiseks tulid 8-9 klassi poisid Karlos Heinla, Martin Vist, Allar Aasjõe ja Karl-Alvin Reinhold; 5 klasside tüdrukud Gethe Maria Elijas, Degrid End, Mailis Rästas ja Hele Pukk; viiendate klasside poisid Jan Erik Alliksaar, Argo Aasjõe, Jürgen Seerma ja Karl Korts ning gümnaasiumi neiud Liisbeth Salutee, Kaisa Tammiste, Jaana Külim ja Kristin Nappus.  Erinevatel võistlustel juhendasid lapsi kehalise kasvatuse õpetajad Ann Lemnits, Ester Legonkov, Valdo Pilve, Heiti Lumiste ja Kadri Kummer.

Harjumaa koolidevahelistel meistrivõistlustel peab Harjumaa Spordiliit punktiarvet. Kokkuvõttes saavutas Saue  Gümnaasium esikoha. Teine koht Kuusalu Keskkoolile ja kolmas oli Jüri Gümnaasium. Täpsema ülevaate saab Harju Spordiliidu kodulehelt harjusport.ee. Suured tänud tublidele õpilastele, kes andsid endast parima. Täname kooli direktorit hr. Jaan Palumetsa ja kooli juhtkonda, mõistvaid kolleege ja lapsevanemaid ning erinevate spordialade treenereid. 

Foto: Saue linn
Foto: Saue linn