• Tähelepanu! Reisihuvilised korraldavad Jaan Masingu eestvedamisel 27.06–30.06.2011 reisi Soome Saimaale
  • 1. päev: Laev (Viking) väljub Tallinnast kell 8.00. Sõidame Itäväylä mööda Porvoosse, külastame linnakodaniku maja ja vana raekoda (kokku 4 €), jalutame Porvoo vanalinnas, tutvume peakiriku ja kaubandusega, käime turismiinfos. Kell 14.00 sõidame Askolasse, kus on lõunapiknik, ja edasi Loviisasse ning Kotkasse (45 km), kus külastame Vellamo meremuuseumi (8 €), käime Haukkamäe vaatetornis (1,5 €), vaatame Sapokka veeparki ja Katariina rada, majutume Kotka serval Santalahti 5-tärni puhkekülas (www. santalahti.fi).

    2. päev: Hommikusaun, söök kohvikus või ise. Külastame Kotka Maretariumit (rühmapilet 9 €). Edasi sõidame Soome suurima jõe, Kymijoe äärde Langinkoskile, kus vaatame kärestikku ja tsaar Aleksander III kalastusmaja (rühmapilet 4 €). Kell 13 teeme peatuse Haminas (26 km), kus on huvitava arhitektuuriga linnasüda ja saab lõunatada. Seejärel Lõuna-Karjala pealinn Lappeenranta (90 km), kus jalutame Saimaa rannal, kindluses ja kesklinnas (liivaskulptuurid), tutvume Saimaa kanali ja võimsa Mälkiä lüüsiga; jätkame sõitu Imatrasse (35 km), kus kell 18.00 avatakse tammiluugid ja näeme Soome võimsaimat kärestikku. Majutume Imatra puhkekeskuse kämpingus (3–5 in majad, www. imatrankylpyla.fi).

    3. päev: Sõidame piki Venemaa piiri põhja, Parikkala kaudu Punkaharjule (140 km), kus külastame Põhjamaade suurimat, osalt kalju sisse raiutud kunstikeskust Retretti (rühmapilet 13 €). Edasi Kerimäele, kus vaatame maailma suurimat puukirikut ja kellatorni (pilet 2 €). Sööme või peame lõunapikniku kaunil Puruvesi järve rannal. Edasi liigume Savonlinna, tutvuma uhke Olavinlinna kindlusega (pilet 5 €), vaatame üle muuseumilaevad ja järvepargi ning kl 17 teeme lõbusõidu Pihlajavesil ehtsa aurulaevaga „Punkaharju” (pilet 14 €, kestus 1.30). www.vipcruise.info/ maisemaristeily.htm. Õhtul jalutame veidi kesklinnas ja majutume Vuohimäe kämpingu majakestes (www.fontana. fi/camping)

    4. päev: Pärast hommikusauna, suplust ja einet sõidame Sulkava suunas, kus ronime Linnanmäe kaljudele. Jätkame mööda väikest teed (sõidame ka autopraamiga), millel näeme 5000 a vanuseid Syrjasalmi kaljujooniseid ning siis ületame Puumala silla (40 km). Jätkame Anttola kaudu Mikkelisse, kus vaatame Soome suurimat puust kirikumõisa Kenkävero (nüüd käsitöö- ja rahvakunstikeskus) ja selle parki, kaljusse raiutud endist sideväeosa, Naisvuori mäeparki ja torni (2 €). Alustame koduteed Heinola ja Lahti kaudu. Kell 20.00 jõuame Helsingisse, Katajanokale, kust 21.30 väljub meie laev, mis jõuab Tallinna südaööl. Lisatasu eest sissepääsupiletid ja söögid (sööme valdavalt oma toitu). Registreerimine ja täpsem info päevakeskuses. Esialgne hind 141.- €.