Seejärel sammusid hoogsalt sisse päkapikud - näitering (juhendaja Helle Tomingas). Juttu tuli päevakohastest teemadest nagu arstide streik ja eakate pension.

Laulu ja tantsu saatel ühendasid päkapikud kogu jõuluõhtu kava ühtseks tervikuks. Näitering on läinud sõnalistelt etteastetelt üle laulule ja tantsule, mis toob repertuaarile veelgi rohkem vaheldust.

Traditsiooni kohaselt ei unustanud päkapikud õnnitlemast detsembrikuu sünnipäevalapsi.

Üheltki korralikult jõuluõhtult ei tohi puududa jõuluvana. Teda hakkasidki päkapikud kutsuma, aga jõudu ei jätkunud - rahvas tuli appi võtta. Ühise kutsumise peale jõuluvana (Madis Kaasik) tuligi - suur, uhke, pika habemega, koos teadmiste ja kingikottidega. Kingikotte oli tal nii palju, et siin kulus päkapikkude abi ära, et neid kohale toimetada.

Jõuluvana tegi kokkuvõtte Randvere küla ajaloost. Piiblis on kirjutatud, et inimesi loeti üle ja nende kohta peeti arvestust juba üle 2012 aasta tagasi. Rooma riigi keiser Augustus andis käsu, et selleaegse maailma inimesed tuleb üle lugeda ja kirja panna. Kõik pidid minema oma sünnikohta ennast kirja panema. Nii läksid ka Joosep ja Maarja Petlemma poole, et ennast kirja panna.

See traditsioon toimib jätkuvalt ka Eestis. Viimase rahvaloenduse andmete järgi selgus, et Randvere küla on üks suuremaid Eestis. Võib eeldada, et lähiajal saab ta suurimaks külaks. Jõuluvana rõhutas, et sellest ajast pool sajandit tagasi, kui ta esmakordselt Randvere külla tuli, on küla tohutult paremuse poole liikunud. Ühes majas küla keskuses asuvad päeva-, noorte- ja perearstikeskus ning lasteaed. Jätkub elamuehitus, valminud on tsentraalne vee- ja kanalisatsioonivarustuse süsteem.

Randvere küla areneb ja rahval on, mille üle rõõmu tunda. Jõulupakid tuli lunastada kõikidel esinejatel, alustati näiteringist. Päkapikk Doktor (Helle Tomingas) alustas omatehtud luuletusega, järgnesid teised päkapikud: Aevastaja (Elviira Ojase), kes oskas meloodiliselt klaveri saatel aevastada, Ninatark (Elina-Lehta Kaasik), kes muretses madala pensioni pärast, Toriseja (Helgi Sard), kes muhedalt kõike ilusat ja head vaatajatele soovis, Unimüts (Riina Kütson), kes jõuluvanale Une-Mati laulu laulis. Ei pääsenud ka tantsijad lisatantsust, milleks oli omapärane kreeka tants.

Igal üritusel lööb kaasa ka meie lauluansambel Kibuvitsalill (juhendaja Rein Sagar). Nende repertuaar on täienenud uute lauludega, mis on väga tore. Sõna võttis sotsiaalosakonna juhataja Reet Haljas, kes ütles, et toetab igati aktiivseid seeniore nende ettevõtmistes Randveres.

Vallavalitsus planeerib avada Randveres uue koolimaja 1. septembril 2013. See projekt on Viimsis üks olulisemaid.

Haridusvõrk täieneb vallas veel ühe põhikooli võrra, mis on lapsevanematele suureks rõõmuks. Randvere päevakeskuse seeniorid loodavad, et saavad tulevikus kasutada ka koolimaja ruume. Viie tegevusaasta jooksul on juurde tulnud uusi huviringe. Päevakeskuse read on pidevalt täienenud uute liikmete võrra.

Praegune saal, mis on mõeldud huviringide tööks, kipub vägisi kitsaks jääma.

Aga nüüd tagasi jõulupeo juurde. Päkapikkude marss lõpetas jõulupeo kontsertosa. Rahva taktis plaksutamise saatel lahkusid päkapikud koos jõuluvanaga saalist. Nii et ise tehtud, hästi tehtud!

Pidu jätkus jõululauas, kus hakati sööma traditsioonilisi jõulutoite nagu verivorstid hapukapsa ja kartuliga. Järgnes kohv kringliga. Jõululauas arutati päevasündmusi, kiideti meeleolukat jõulukontserti. Aeg möödus lennates, kell aina tiksus aega lühemaks. Üritusi toimub Randveres palju, kohati tekib tunne, et ei jõuagi kõigist osa võtta.

Väljas juba pimenes ja tuli hakata ennast koduteele sättima. Kahju oli jõuluhõngulisest soojast saalist lahkuda. Aga igale algusele järgneb lõpp, nii ka sellele jõuluüritusele. Järgmise kohtumiseni uuel huvitaval üritusel!