Kui Silja Tammeleht töölt lahkus, tuli dirigendiks Reet Laht. Alates 2006. aastast tegutsetakse Sirje Torni taktikepi all. Need 10 aastat on olnud täis töö- ja laulurõõmu.

Karmele on osalenud kahel üldlaulupeol Tallinnas ning ka Saaremaa laulupidudel ja paljudel laulupäevadel maakonna valdades. Korduvalt on lauldud Leisis, Taritus, Kihelkonnal, Sõrves, Kaarma maalinnal.

Hästi toredad on olnud iga-aastased maakonna kooride päevad. Neist eredamalt meenub üldlaulupeoks laulu õppimine Hirvo Surva juhendamisel. Meeldivaid emotsioone andis koorile osalemine Tiiu Vilsaare vabaõhuetenduses perekond Kallaste elust. Traditsiooniline Oma Pere Päev valla taidlejatele on igal aastal huvitava teemaga ja sisukas.

Kuidas läheb kooril täna? Võib ütelda, et hästi. Hästi on see, et dirigent Sirje on meie jaoks olemas. Et lauljatel on jätkuvalt aega ja tahet proovides käia. Et kooris laulvad mehed aitavad lahendada ka naislauljate kohalkäimise probleeme. Et kultuurijuht Rein Orn korraldab meile bussi, kui kooril on pikemad sõidud.

Käesoleval aastal on koori eesmärk Saaremaa juubelilaulupeo repertuaari omandamine ja laulupeost osavõtt. Nagu uute lauludega ikka, tunduvad ka seekordsed rasked, aga loodame hakkama saada. Siht on seatud ka 2014. aastal toimuvale üldlaulupeole Tallinnas.

Siit ka väike vihje neile, kes tahavad kogeda seda ülevat tunnet, mis haarab sind rongkäigus ja paisub laulukaare all. Lauluhuviline tulgu ja liitugu Karmelega, teretulnud on kõikide häälerühmade lauljad.

Kohtume 29. jaanuaril kell 18 Kaarma koolimajas. Lisainfo Sirje Tornilt, kelle telefon on 56 699 412. Seniks kõigile kaunist talve!