Rutt Rid-beck
ja Lagedi Põhikooli klassiõpetaja
Pilvi Leemets
, kelle jaoks ei ole saadud tunnustus enam esmakordne. Pille Leemets on valitud Harjumaa parimate õpetajate hulka ka aastal 2000.

Rae vallavalitsuse hariduse peaspetsialist Heli Gescheimer ütles, et aasta õpetaja tiitliga tunnustamise eesmärgiks on tõsta esile ja tutvustada üldsusele enim kolleegide, õpilaste ja ka lastevanemate poolehoiu võitnud õpetajaid.

Tiitli pälvinute töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning positiivselt mõjutanud haridusasutuse, piirkonna ja Eesti elu laiemalt.

Harjumaa aasta õpetajad 2012

  1. Talvi Järv - Saku Gümnaasium, majanduse- ja ettevõtluse õpetaja;
  2. Mall Soone - Vasalemma Põhikool, klassi- ja inimeseõpetuse õpetaja, karjäärinõustaja;
  3. Pilvi Leemets - Lagedi Põhikool, klassiõpetaja (vanemõpetaja, Harjumaa aasta õpetaja 2000);
  4. Rein Tint - Kose Gümnaasium, bioloogiaõpetaja (vanemõpetaja);
  5. Rutt Ridbeck - Jüri Gümnaasium, muusikaõpetaja (pedagoog-metoodik);
  6. Peeter Sipelgas - Viimsi Keskkool, keemiaõpetaja, õpilasteaduse koordinaator;
  7. Annely Vill - Loksa Gümnaasium, matemaatika õpetaja;
  8. Valve Meesak - Tabasalu Gümnaasium, geograafiaõpetaja, reaal- ja loodusainete õppetooli juhataja (vanemõpetaja);
  9. Evelin Kristin - Saue Gümnaasium, bioloogiaõpetaja, reaal-, loodus- ja oskusainete ainekoondise juht;
  10. Maiu Pintmann - Loo Keskkool, klassiõpetaja.

Rae valla parim õpetaja aastal 2012 on Anneli Kontson

Rae vallavalitsus valis komisjoni ettepaneku põhjal aasta õpetaja välja kolme kandidaadi hulgast. Vaida Põhikool esitas aasta parimaks õpetajaks eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eve Mölsi, Peetri Põhikool tunnustas ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajat Jaana Leemetit ning Jüri Gümnaasium tunneb uhkust matemaatika- ja füüsikaõpetaja Anneli Kontsoni üle.

Parimaks õpetajaks valis vallavalitsus Anneli Kontsoni, kuna tema õpilased on olnud edukad riigieksamitel, aineolümpiaadidel ja saanud tunnustust ka rahvusvahelisel võistlusel „Kängkuru". Anneli Kontson on 7., 8. ja 9. klassi matemaatikaõpikute kaasautor, matemaatikaõpetajatele mõeldud metoodiliste seminaride läbiviija.

Kooli direktori Maria Tiro sõnul on Anneli Kontson hinnatud klassijuhatajana ja samuti on ta kõrgelt hinnatud kolleegide hulgas. „Õpetaja Kontson teeb oma tööd rõõmu ja naudinguga, on rõõmsameelne ja humoorikas," kirjeldab Tiro. Õpetaja Kontsoniga on rahul ka lapsevanemad, mis on ülimalt oluline.