26 .septembril tuletasime lastele meelde HELKURI vajalikkust ja kooli külastas ka politseinik, kes jagas 1. klassi õpilastele helkureid.

26.-30. septembril toimus järjekordne Nunnude konkurss. Päris palju nunnusid sai kokku, küll sibulaid, naljaka kujuga kartuleid ja porgandeid, suvikõrvitsaid, dekoratiivkõrvitsaid ja isegi üks pirakas kurk. 26. ja 27. septembril oli matkapäev
26. septembri hommikul käisime õpetaja Kaljo Brandti juhendamisel matkal Varblas. Esimesena külastasime raba, kus saime pikalt jalutada ja nii mõnigi suutis omal jalad märjaks teha. Käisime ka metsas, kus vaatasime erinevaid taimi. Söömas käisime me metsas, pikniku- platsil, kus tüdrukud pandi kohe süüa tegema. Käisime ka Matsirannas, kus vaatasime merd ja korjasime ilusaid kive. Matka lõpuks olime väga väsinud ja ootasime juba koju jõudmist.

Cristi Tamsalu, Koonga Põhikool, 9.klass 30. septembril tähistasime kooli sünnipäeva, mis tegelikult on 1.oktoobril. Sel päeval korraldas õpetaja Kristi Kangur kõigile õpilastele suure orienteerumismängu, mis meeldis eriti algklassiõpilastele, kes tahtsid päeva lõpus lausa mitu korda orienteerumas käia. Muidugi saime ka ühises lõunalauas torti süüa.

Eriti põnev oli septembrikuu ka sellepärast, et 5.-9. klassi õpilased said välja mõelda ja teha lauamängu. Teemaks oli meie kevadised reisid Vilsandile ja Kirde- Eestisse ning Virumaale, mille võimaldas meie kirjutatud projekti raames Keskkonnainvesteeringute Keskus.

3. oktoobri pealelõunal võtsime õpetaja Agnes Kaioga ette teekonna Lõpe kooli, et tutvustada Koonga kooli õpilaste kevadist õppereisi Vilsandi saarele ja Virumaale.

Kõigepealt vastasid õpilased viktoriini küsimustele. Vastused pidid nad leidma infovoldikutest. Kui küsimused vastatud, kontrollisime, kas olid ka õiged vastused. Mõni oli küll omast peast vastused kirjutanud, kuid mõni oli eriti usin ja põhjalik, otsis ikka kõik vastused üles. Kõige rohkem punkte saanud õpilased said ka auhinnad. Edasi hakkasid kõik mängima meie õpilaste tehtud lauamänge. See oli vist kõige põnevam ja ka lõbusam osa. Suur tänu Lõpe kooliperele meid vastu võtmast.